Americký hudobník a spevák Bob Dylan predstavil pieseň Stardust. Ide o coververziu skladby, ktorú v roku 1927 napísal a nahral zosnulý Hoagy Carmichael. Novinka je ďalšou ukážkou z Dylanovho očakávaného albumu coververzií s názvom Triplicate, ktorý sa dostane na trh 31. marca.

Album Triplicate sa bude skladať z troch diskov s názvami 'Til The Sun Goes Down, Devil Dolls a Comin' Home Late. Každý z nich bude obsahovať desať nových verzií klasických amerických piesní ako napríklad Once Upon A Time, Stormy Weather, As Time Goes By či The Best Is Yet To Come.

Sedemdesiatpäťročný muzikant predtým zverejnil vlastné verzie skladieb I Could Have Told You a My One And Only Love.


Bob Dylan, vlastným menom Robert Allen Zimmerman, založil prvú kapelu už na strednej škole. V roku 1962 vydal debutový eponymný album, pričom v súčasnosti má na konte 37 štúdiových nahrávok. Medzi jeho najznámejšie piesne patria Blowin' In The Wind, The Times They Are A-Changin’, Subterranean Homesick Blues, Tangled Up In Blue, Knockin' On Heaven's Door či Just Like A Woman.

V roku 1988 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a o tri roky neskôr si prevzal Grammy za celoživotný prínos. V roku 2008 dostal Pulitzerovu cenu. Za pieseň Things Have Changed z filmu Skvelí chlapci (2000) získal Oscara aj Zlatý glóbus. Americký magazín Rolling Stone zaradil jeho hit Like A Rolling Stone na prvé miesto rebríčka 500 najlepších skladieb všetkých čias.

Vlani mu udelili Nobelovu cenu za literatúru. Dylan má na konte tiež viacero kníh, z ktorých najznámejšia je experimentálna poézia vo forme prózy s názvom Tarantula (1971). 

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Chris Pizzello

Súvisiaci interpreti: Bob Dylan