Česká kapela Divokej Bill len nedávno skončila svoje úspešné turné Možná přijde i pekelník, v rámci ktorého odohrala 19 vystúpení. Už teraz však plánuje ďalšiu koncertnú šnúru a po letných festivaloch chce dokonca nahrať aj nový album.

"Teraz nás čakajú festivaly a potom bude ďalšie turné, album, zase nejaké turné a stále dookola. Náš domov je dodávka, naše tempo je vražedné. Máme postavené krásne festivalové turné, ktoré sa skončí až niekedy v septembri. Medzi tým musíme zmixovať a vydať akustické DVD, ktoré sme nahrali už v zime v spolupráci s TV Óčko. A tiež by sme mali vymyslieť nejaké nové hity na ďalšiu dosku," vyhlásil líder kapely Václav Bláha. Divokej Bill potvrdili účasť napríklad na Cibula Feste, ktorý sa bude konať od 24. do 26. júla na letisku v Holíči (predpredaj).

Formácia nedávno ukončila sériu koncertov s názvom Možná přijde i pekelník, ktorú si pripravila pri príležitosti vydania ostatného albumu 15 (2013) a tiež 15. výročia založenia skupiny. Zo šiestej štúdiovky už ponúkli aj tretí singel Všema deseti. Jeho predchodcami sú piesne Vstávej a Dolsin. "Sme nadšení, to je jasné. Bolo to úžasné turné a ľudia sa bavili ako blázniví. Navymýšľali sme si pre nich hromadu 'vtákovín', nejako sa to rozkríklo a návšteva sa naozaj vydarila. Tak to má byť," uviedli členovia skupiny.


Kapelu Divokej Bill tvoria Václav Bláha (spev a gitara), Miloš Jurač (basgitara, spev), Štěpán Karbulka (spev), Adam Karlík (husle), Roman Procházka (akustická gitara, spev), Honza Bártl (bendžo), Martin Pecka (akordeón) a Marek Žežulka (bicie). Na konte majú štúdiovky Propustka do pekel (2000), Svatá pravda (2001), Mezi nima (2003), Divokej Bill (2006), Mlsná (2009), spomínanú nahrávku 15 a hity ako Malování, Dávno či Plakala.

Zdroj: SITA, PR
Foto: Marek Žídek

Súvisiaci interpreti: Divokej Bill