Dva roky po debutovom albume Cloud No Raisins prináša Pjoni druhú kolekciu svojej sólovej tvorby. Tá sa zmestila na EP formát a ponúka päť skladieb, ktorým na rozdiel od elektroakustickej, prevažne ambientnej prvotiny dominujú beaty vhodné aj pre (hudobne vyspelý) tanečný parket. Jedinečná atmosféra však zostáva zachovaná.

Novinka Towns, na ktorej Jonatán Pastirčák alias Pjoni pracoval v štúdiu pol roka, je aférou synkopických breakov, do živého režúcich slákov a znepokojujúcich vokálov. Všetkých päť kúskov spájajú neurotické rytmické posuny typické pre juke a trap, ktoré talentovaný hudobník a producent na jednej strane oslavuje a čerpá z nich, no zároveň ich svojím originálnym vkladom posúva do nových kontextov - od frenetických klávesových výpadov 56 Stops, cez industriálne echá Towns (This Order Will Not Survive), až k ťažkotonážnej low-end interpunkcii God Messed You Up.

Pjoni Zdroj: Exitab PR

Ako uvádza Juraj Hoppan z vydavateľstva Exitab, toto EP na ďalších pár releasov mení smerovanie celého labelu. Od psych/synth, ambient/techno krajín Dead Janitora, Sound Sleep či Foundling, ktoré vychádzali v posledných mesiacoch, presúva kurz k priamočiarejším žánrovým fúziám, "čistejšie-špinavému" zvuku a dolámanej rytmike.

O Pjoniho nové EP sa okrem Exitabu stará aj pražský label Bigg Boss, ktorý ho bude začiatkom júla distribuovať ako limitovanú edíciu CD. Towns si môžete stiahnuť a podporiť cez Exitab store.



Informácie pre Hudba.sk poskytol Juraj Hoppan z Exitabu. Viac na exitab.tumblr.com alebo facebook.com/exitab.

Foto: Stanislava Karellová