Skupina Mukatado predstavuje ďalší singel zo svojho ostatného albumu Iba láska (2013). Je ním skladba Sexi Jazz, ktorou kapela opäť príjemne prekvapila. Už predošlými singlami - Do vody, duet Hladina či Tajný plán, kapela ukázala, že sa nebráni žiadnym hudobným štýlom a vplyvom.

Pesničkou Sexi Jazz to Mukatado opäť potvrdili. "Môj vzťah k jazzu je veľmi pozitívny. Už dlhšie rozmýšľam, že by som nahrala aj jazzový album, tento štýl hudby je mi blízky. Som rada, že sme na album zaradili aj túto skladbu, je iná ako naša doterajšia tvorba. Verím však, že si nájde svojich poslucháčov," prezradila o novom singli speváčka Janka Kozáková.

Jazz jej naozaj veľmi pristane a ani ostatní muzikanti za ňou nezaostávajú. Čaro celej pesničky podčiarkol svojím talentom saxofonista Mário "Gapa" Garbera, známy napríklad z koncertov IMT Smile, ktorý v skladbe hosťuje.  Na nahrávaní skladby spolupracovali aj ďalší výborní muzikanti - Robo Ragan ml. (kontrabas), Maroš Hanzely (basklarinet), Andrej Sontág (trumpeta) a Martin Bukový (piano).

Autorkou hudby v novom singli je Janka Kozáková, ktorá sa ako hudobná skladateľka podieľala na všetkých pesničkách albumu Iba láska. Text piesne Sexi Jazz napísala Oľga Záblacká, ktorá na spomínanej nahrávke z konca roku 2013 otextovala dokopy štyri skladby. 


Druhý štúdiový album kapely Mukatado ponúka spolu 14 piesní a z toho tri duety - s Lenkou Dusilovou, Romanom "Galom" Galvánkom a Robom Opatovským. Na textoch kapela okrem Oľgy Záblackej spolupracovala aj s Vladom Krauszom, Alexandrou Okálovou a Lukášom Horanským. Produkciu, aranžmány pesničiek, mixáž aj mastering CD mal na svedomí známy producent a zvukový režisér Peter Dobrík, ktorý je zároveň gitaristom banskobystrickej skupiny. Jej ďalšími členmi sú Braňo Podkonický (basgitara), Róbert Tkáč (bicie) a Matej Bartko (klávesy).

Vypočujte si celý album Iba láska na Deezeri:



Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla PR manažérka skupiny Andrea Pivarčiová. Článok bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Mukatado