Moe, zakladajúci člen dnes už neaktívnej kapely AMO, prichádza so svojím prvým sólo projektom Solid Move. Oslovil pár výborných hudobníkov a spolu prinášajú prvý singel pod názvom Dobré ráno. Ide o prvú z viacerých už nahratých skladieb, ktoré bude kapela vydávať postupne, pričom v pláne je vždy urobiť aj kreatívny videoklip.

Nahrávka vznikla v štúdiu Dancing Sardine Factory, kde Matej Mikloš (producent, klávesista) nahral a zmixoval skladbu, ktorá následne dostala finálnu podobu (master) v analógovom štúdiu Cobra Sound Martina Čemu.  Videoklip sa nakrúcal jedného slnečného rána v spolupráci so štúdiom Toxpro štýlom "one take". Ako opisuje Moe, bola to celkom zaujímavá skúsenosť.

"Mali sme pripravený zhruba koncept, krásny priestor a trocha času, kým neodíde slnko. Ten klip samozrejme treba brať ako video na jeden záber, nedá sa porovnávať s veľkými produkciami a ani sa vlastne nechce, skôr chceme vždy zachytiť daný moment, urobiť to rýchlo, efektívne - ale samozrejme dobre. Je zaujímavé aj sledovať, čo sa v klipe deje, napríklad aký som neprekonateľný v kalčetku (čo to je?), alebo ako sa snažím nezadusiť hruškou v zábere pred mikrofónom. Našťastie ale žijem, bola to zábava - aj pre mňa - a verím, že sa nám podarí robiť takto klipy častejšie. A zuby mám čistejšie ako kedykoľvek predtým."

 
Kapela Solid Move pozostáva z viacerých na scéne etablovaných hudobníkov. Klávesista, už spomínaný Matej Mikloš, je aj producent a zvukový majster, Marián Jaslovský je známy svojimi dlhoročnými hudobnými skúsenosťami, ale aj publikačnou činnosťou, Jozef Madola pôsobil ako basgitarista z formácie AMO, a v neposlednom rade bubeník Luboš Ambrozai, ktorý pôsobí aj v projektoch Martina Javor Band, La3no Kubano a iných. Na nahrávke Dobré ráno sa ako hostia podieľali aj bubeník Jakub Kačic a DJ Spinhandz.

Formácia mala koncertnú premiéru vo februári ako predkapela švédskeho uragánu Movits!. Naživo Solid Move prináša koncept improvizácie a spolupráce s publikom - Moe je totiž známy svojou schopnosťou skladať texty do hudby priamo na pódiu, kedy mu témy zadáva publikum, a tak vytvára jedinečný zážitok z vystúpenia, kde je poslucháč vtiahnutý do deja. Ako dodáva, je to šou, akú u nás nikto nerobí a funguje dokonale. Treba vidieť.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Juraj Cocher. Článok bol upravený a doplnený redakciou. Viac sa dozviete na stránke www.facebook.com/SolidMove.