Na Fun rádio Dohodu sa so špeciálnym programom chystá skupina Fragile. Piesne slávnej kapely Queen zaznejú v novom šate spolu so šesťčlennou kapelou zloženou z popredných slovenských hudobníkov.

"Zahráme najväčšie hity skupiny Queen so šiestimi vynikajúcimi slovenskými inštrumentalistami, medzi ktorými sú Martin Valihora, Michal Bugala, Juraj Zaujec, Juraj Griglák, Tomáš Gajlík a Eugen Vizváry. Na druhej strane v rámci muziky Queenu je dominantný hlas ako taký, takže máme možnosť ukázať aj naše prednosti. Piesne Queenu sú jednoducho geniálne a my si ich veľmi užívame. Počuť ich naživo je pre nás všetkých jedinečný zážitok. Sme šťastní, že môžeme takto vzdať poctu pamiatke génia Freddieho Mercuryho," uviedol umelecký vedúci vokálnej skupiny Braňo Kostka.

Fragile s kapelou v rámci Fun rádio Dohody vystúpi 2. júla v Nitre, 30. júla v Malackách a 27. augusta v Poprade. Vystúpeniami na festivale chce skupina dokázať aj to, že nie je až taká krehká, ako by sa mohlo zdať podľa jej názvu. Open air akcie majú jej členovia radi.

"Aj keď často v exteriéri neúčinkujeme, tak si to vždy užívame. Hranie na veľký zvukový aparát vždy odhalí, že až takí krehkí (anglicky fragile) nie sme. Hlavne pri tomto projekte je to, po zvukovej stránke, veľká sila. Za chrbtami nám chalani kontrujú fantastickými gitarovými sólami, prosto je to veľká rocková paráda," vysvetľuje Kostka, ktorý si pri spievaní hitov britskej legendy užíva aj reakcie publika. "Kontakt s publikom je pre nás kľúčovou záležitosťou, sme na tom závislí. Od ľudí dostávame energiu, motiváciu a inšpiráciu. Kvôli tomu to robíme, je to energia, ktorá je na každom koncerte iná, jedinečná. Teším sa, že ju na Dohode spolu zažijeme. Show Must Go On!"

Prečítajte si: Fragile žiarili, krstili a nesmrteľným hitom Queen vdýchli nový rozmer

Na Fun rádio Dohodu sa teší aj Richard Müller, ktorý tiež chystá jedinečný program. Najväčšie hity slovenskej hudobnej legendy ako Po schodoch či Milovanie v daždi však nesmú chýbať. "Naozaj sa už neviem dočkať. Na Dohode je totiž vždy skvelé publikum. Ľudia si spievajú naše pesničky spolu s nami a to je krásne. Fantastické je i to, že fanúšikovia sú často rovnako starí ako naše hity. Aspoň poniektorí. Sú medzi nimi všetky vekové kategórie - aj starší aj mladší," hovorí Richard, ktorý je aktuálne so svojou kapelou na turné To najlepšie tour 2016.

Na "novej, lepšej a väčšej Dohode", ktorá sa tento rok uskutoční v piatich mestách, vystúpia aj Katarína Knechtová, Jana Kirschner, Hex, Buty, Kmeťoband, IMT Smile, Adam Ďurica, Vidiek, PolemicKomajota, Mista, Le Payaco, Medial Banana, Puding pani Elvisovej, Funkiez, či Heľenine oči. V Banskej Bystrici, Nitre, Malackách, Bojniciach a Poprade nebudú chýbať súťaže a atraktívny sprievodný program pre všetky vekové kategórie. Prvý letný žúr Fun rádia bude už pred prázdninami - 25. júna.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach podujatia www.funradio.sk/dohoda awww.facebook.com/FunRadioDohoda.

Súvisiaci interpreti: Fragile