Filmové štúdio Paramount pripravuje animovanú snímku o britskej skupine Spice Girls. Na projekte sa budú podieľať všetky členky slávnej dievčenskej formácie Melanie Brown, Emma Bunton, Melanie Chisholm, Geri Halliwell a Victoria Beckham, ktoré kresleným postavičkám prepožičajú svoje hlasy.

Producentom filmu, ktorý by sa mal dostať do kín v roku 2020, je britský hudobný manažér Simon Fuller. Práve on v druhej polovici 90-tych rokov stál pri najväčších úspechoch Spice Girls a následne sa preslávil aj ako autor populárneho formátu speváckej televíznej šou Idol, resp. Pop Idol, u nás známeho ako SuperStar.

Tvorbu scenára budú mať na starosti americké spisovateľky a scenáristky Karen McCullah a Kiwi Smith. V celovečernom animáku by sa mali objaviť klasické skladby od Spice Girls, ale aj úplné novinky. "Spice Girls mali nápad, ktorý rozvíjame," vyjadrila sa pre magazín The Hollywood Reporter riaditeľka divízie Paramount Animation Mireille Soria s tým, že speváčky sa na prípravách filmu "veľmi angažujú". Podľa informácií, ktoré zverejnil britský denník The Guardian, sa vo filme zo speváčok stanú superhrdinky.

Spice Girls vznikli v roku 1994. Na konte majú nahrávky Spice (1996), Spiceworld (1997) či Forever (2000). Po veľkom úspechu si dali v roku 2000 pauzu a znova sa stretli v rokoch 2007 a 2008, keď absolvovali svetové turné. Naposledy sa spolu v plnej zostave predstavili na záverečnom ceremoniáli londýnskych olympijských hier v roku 2012. Tento rok štyri z piatich členiek (bez Victorie Beckham) vyrazili na veľké turné po britských mestách. Jeho posledné tri koncerty sa odohrajú dnes, v piatok a v sobotu na slávnom londýnskom štadióne Wembley.

Prečítajte si: Návrat Spice Girls sa nevyhol problémom. Fanúšikovia sa sťažovali na zlý zvuk


Zdroj: SITA (Hollywoodreporter.com), Hudba.sk edit
Foto: Facebook.com/spicegirls

Súvisiaci interpreti: Spice Girls