Začiatok augusta patrí jednoznačne labelu Gramo Rokkaz, a to predovšetkým dvojici Decko a Tono S. Prvý menovaný sa stal pred pár dňami otcom, pričom o tejto veľkej životnej zmene nakrútil aj klip. Nové video má aj Tono S., a to k albumu Fičúringy. Zámorím otriasla cez víkend správa o úmrtí Seana Pricea.

Ako slovenskí rapperi starnú, tak sa postupne čoraz viac z nich stáva otcami. Najnovšie do tohto klubu pribudol Decko, ktorému sa narodil syn Max. Tesne pred touto významnou udalosťou stihol člen Gramo Rokkaz nakrútiť klip ku skladbe Štastný ako nikdy predtým, v ktorej sa prihovára k vtedy ešte nenarodenému potomkovi. Track sa bude nachádzať na Deckovom pripravovanom albume Diabol nosí bradu, ktorý vyjde 23. septembra.

Decko - Štastný ako nikdy predtým

Tono S. má už na rozdiel od Decka nový album pár dní vonku. Novinka s názvom Fičúringy vyšla koncom júla a teraz ju Tono propaguje aj novým klipom, ktorý sa rozhodol nakrútiť ku skladbe Recept na úspech v produkcii Majstra a so skrečmi od DJ Metysa. Viac si o videu môžete prečítať TU.

Tono S. feat. DJ Metys - Recept na úspech

Prezident Lourajder a Eremen dodali odľahčenú letnú skladbu s názvom Chlpy a Chain, do ktorej prispel refrénom Joe Trendy a skrečmi 3ck. O produkciu sa zas postaral Emil.

Prezident Lourajder, Eremen, Trendy Joe & 3ck - Chlpy a Chain

Paulie Garand a Kenny Rough plánujú v novembri vydať druhý spoločný album, jeho názov ale zatiaľ neprezradili. Namiesto toho však z novinky vypustili už tretí singel, ktorým sa stala skladba Šípy, pričom k nej rovno nakrútili aj video.

Paulie Garand & Kenny Rough - Šípy

Výber zámorských noviniek začneme, bohužiaľ, smutnou správou, ktorá šokovala celý hip-hopový svet. V sobotu totiž vo veku 43 rokov zomrel Sean Price. Príčina úmrtia nie je zatiaľ známa, člen formácií Heltah Skeltah, Boot Camp Clik a Random Axe však skonal v spánku. Okamžite po potvrdení tejto smutnej správy zaplavili Facebook a Twitter sústrastné správy od množstva predstaviteľov scény, pričom hneď na ďalší deň graffiti umelec Meres One zvečnil Seana v jeho rodnom Brooklyne. Mac Miller zas zverejnil staršiu, no doteraz nevydanú skladbu Pet Sounds, ktorú nahral práve so Seanom, producent Mr. Green si uctil jeho pamiatku tribute videom a dídžej Peter Rosenberg mu venoval celé vydanie svojej rozhlasovej relácie. Viac o Seanovej kariére si môžete prečítať TU.

Mac Miller feat. Sean Price - Pet Sounds

Real Late with Peter Rosenberg - A Tribute to Sean Price

Mr. Green - Sean Price Tribute

Ako sme už viackrát spomínali, Method Man vydá 21. augusta dlho očakávaný album The Meth Lab. Z neho sme mohli počuť už niekoľko ochutnávok, pričom najnovšie Mr. Mef predstavil skladbu The Purple Tape, v ktorej mu asistujú "bratia" z Wu-Tang Clanu Raekwon a Inspectah Deck.

Method Man feat. Raekwon & Inspectah Deck - The Purple Tape

Atmosphere sa pri príležitosti 20. výročia svojho labelu Rhymesayers Enternainment rozhodli nakrútiť video k osem rokov starej skladbe Sunshine. Nejde však o hocijaký klip, pretože ide o vôbec prvé hudobné video, ktoré vzniklo využitím iba solárnej energie. Práve to bol dôvod, prečo si Slug a Ant vybrali ako kandidáta práve túto skladbu.

Atmosphere - Sunshine

Lupe Fiasco vydal začiatkom roka vynikajúci album Tetsuo & Youth, no namiesto pauzy pokračuje ďalej v nahrávaní nových skladieb. Najnovšie sme sa tak dočkali veci s názvom LAW (Love All Ways).

Lupe Fiasco feat. SimonSayz - LAW (Love All Ways)

Od ¡Mayday! sme si minule predstavili skladbu Fuel To The Fire, ktorá je druhou ukážkou z ich pripravovaného albumu Future/Vintage, a dnes tu k nej už máme aj klip. Future/Vintage dorazí 18. septembra.

¡Mayday! - Fuel To The Fire

Ako je už nejaký čas známe, Guilty Simpson momentálne pracuje na novom albume, ktorý produkuje Katalyst. Teraz sme sa po dvoch ukážkach dočkali nielen tretej v podobe tracku Fractured, v ktorom hosťuje Fat Ray, ale aj názvu a termínu vydania. Novinka sa bude volať Detroit's Son a dorazí už 11. septembra.

Guilty Simpson feat. Fat Ray - Fractured

Homeboy Sandman odštartuje túto sobotu turné, v rámci ktorého sa predstaví aj na Hip Hop Kempe a taktiež v Bratislave, kde vystúpi 26. augusta v Nu Spirit Clube. Tesne pred odchodom na turné si pre nás tento workoholik pripravil novú skladbu Arrows.

Homeboy Sandman - Arrows

Capone-N-Noreaga vypustili ďalšie video k novému albumu Lessons. Tentoraz sa vizuálneho spracovania dočkala vec Shooters Worldwide.

Capone-N-Noreaga - Shooters Worldwide

Dnes už spomínaný Mac Miller ohlásil na 18. septembra vydanie nového albumu s názvom GO:OD AM. Prvým singlom z neho sa stala vec 100 Grand Kids, ku ktorej vzniklo hneď aj video.

Mac Miller - 100 Grand Kids

Na záver si dáme jednu pohodovú vec, ktorú má na starosti R. Kelly. Ten uvedie 25. septembra na trh štúdiovku Buffet, pričom prvou ochutnávkou z nej je pieseň Backyard Party.

R. Kelly - Backyard Party

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.facebook.com/Deckogr

Súvisiaci interpreti: Method Man, Sean Price