Len tri dni stačili americkej speváčke na to, aby sa jej vystúpenie dostalo medzi najsledovanejšie videá na Youtube kanáli britského BBC Radia 1. Podarilo sa jej to vďaka coververzii piesne Take Me To Church od Hoziera, ktorý v jej dokonale precítenom prevedení ocenili fanúšikovia, hudobné médiá aj samotný autor skladby.

Demi Lovato zaspievala veľký minuloročný hit o právach gejov, ktorý sa uchádzal aj o cenu Grammy v kategórii Pieseň roka, v šou Live Lounge spomínaného BBC Radio 1. Na internete bolo video z vystúpenia zverejnené v stredu. Za jediný deň si ho pozrelo milión fanúšikov a dnes má už vyše 3,3 milióna pozretí, čo ho radí medzi najsledovanejšie medzi stovkami videí na Youtube kanáli jedného z najvplyvnejších svetových rádií.

Niet divu, jej výkon naozaj prekvapil. Do piesne doslova vložila dušu - oproti originálu ju aj vďaka dvojici sprievodných vokalistiek posunula smerom k soulu a klasickému R&B a fanúšikovia v komentároch pod videom aj na Twitteri dúfajú, že sa raz od súčasnej popovej tvorby (v lete vás pravdepodobne neminul jej hit Cool for the Summer) presunie práve k týmto žánrom. Pôsobivý cover totiž ukázal 23-ročnú speváčku v polohe, v akej ju často nepočuť.

Netypický hit a polichotený autor

Bývalá Disney hviezda, ktorej nový album Confident sme zaradili medzi 20 najočakávanejších albumov jesene, v Live Lounge pred vystúpením vysvetlila, prečo si zvolila práve túto pieseň. "Prvýkrát som ju počula v rádiu a hovorila som si 'wow, toto hrajú v popovom rádiu?'. Nie je to typický popový song... Myslím, že som vtedy aj na Twitter napísala: 'Vďaka Bohu, že niekto toto zahral v rádiu, lebo je to neuveriteľná hudba'."

Výkon speváčky, ktorú Pink vo svojej nedávnej kritike vystúpení na MTV Video Music Awards neprávom ponechala v "chlieviku" zvanom Odpad, očaril aj samotného 25-ročného autora piesne. "Hej! Obrovská vďaka patrí Demi Lovato za jej úžasnú verziu skladby Take Me To Church. Veľmi mi to lichotí," uviedol Hozier na Twitteri. Skladbu írskeho speváka od jej vydania spievalo množstvo spevákov, minulý rok ju v rovnakej relácii predviedol miláčik britského hudobného biznisu Ed Sheeran.


Demi Lovato sa preslávila účinkovaním vo filmoch televíznej stanice Disney Channel ako Camp Rock (2008), Ako chrániť princezné (2009) či Camp Rock 2 (2010). Ako speváčka vydala albumy Don't Forget (2008), Here We Go Again (2009), Unbroken (2011) a Demi (2013), pričom s druhým menovaným dobyla americký rebríček Billboard 200.

V rokoch 2012 a 2013 pôsobila ako porotkyňa v americkej verzii súťaže The X Factor. Objavila sa tiež v piatej sezóne seriálu Glee (2009 - 2015). Od októbra 2010 do konca januára 2011 podstúpila liečenie pre bulímiu, bipolárnu afektívnu poruchu a sebapoškodzovanie, pričom o svojich problémoch v rámci pomoci mladým otvorene hovorí. Jej piaty album Confident by mal vyjsť 16. októbra.

Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA, Digitalspy.co.uk, Billboard.com, Twitter, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Demi Lovato