Trnavská kapela Dynamo Team vydala koncom septembra svoj tretí album s názvom 3 2 1. Nadviazala ním na úspechy svojich predošlých nahrávok Slavia (2011) a 1977 (2013). Ako tvrdia členovia formácie, kto sa stotožňuje s myšlienkou L. N. Tolstého "Keď chceš byť šťastný, tak buď", ten sa stotožní aj s pozitívnou náladou albumu 3 2 1.

Frontman a autor skladieb Michal Štofej (známy aj z Hudby z Marsu) sa na novinke hudobne prihlásil ku svojim rock'n'rollovým a punkovým koreňom. Na albume však v rovnakej miere znejú aj prvky elektronickej tanečnej hudby. Výsledkom sú piesne, ktoré pripomínajú tvorbu kapiel ako LCD Soundsystem, Weezer, Vampire Weekend, The Vaccines alebo Hot Chip.

Album je zatiaľ dostupný ako digital download na Bandcampe, kde si ho môžete vypočuť zdarma alebo podporiť kúpou. Postupne sa objaví aj na ostatných hudobných serveroch a na fyzických nosičoch.



Dynamo Team
založil v roku 2011 Michal Štofej známy z kapely Hudba z Marsu. V roku 2012 formáciu, v ktorej v tom čase pôsobila hudobníkova manželka Lucia, na Radio_Head Awards vyhlásili za Nováčika roka. V čase vydania druhého albumu (2013) kapela istý čas hrávala v rozšírenej zostave s novou speváčkou Barborou Martinkovičovou, basgitaristom Ramonom Estevesom a bubeníkom Danielom Kravecom, no od minulého roka funguje už len ako duo Štofej-Kravec.

Napriek meniacej sa zostave si projekt zachováva charakteristický zvuk, ktorý je energickým mixom tanečnej hudby a gitarového popu s hravými a odľahčenými textami. Piesne Dynamo Teamu boli v minulosti použité v reklamách zahraničných spoločností a zneli aj z rádií v Rakúsku, Belgicku a Francúzsku, kde kapela odohrala niekoľko koncertov.

Informácie pre Hudba.sk poskytl Michal Štofej. Článok bol doplnený redakciou.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Dynamo Team