Švédska hudobná dvojica Marie Fredriksson a Per Gessle, známa ako Roxette, v roku 2016 oslávi 30 rokov od svojho založenia. Toto jubileum sa rozhodli osláviť sériou koncertov v rámci XXX - The 30th Anniversary Tour. Počas svetového turné sa interpreti hitov It Must Have Been Love či Joyride zastavia aj na Slovensku.

Fanúšikovia popovej dvojice si môžu ich najväčšie hity vychutnať 30. júna 2016 na Zimnom štadióne O. Nepelu v Bratislave. Vstupenky budú v predaji od stredy 18. novembra.

Duo Roxette vzniklo v 80. rokoch, hoci Marie a Per sa poznali už o desať rokov skôr. Obaja však mali vlastné úspešné projekty, a tak nad spoluprácou nepremýšľali. Až v roku 1986 si povedali, prečo nespojiť sily? Per mal skladby a Marie silný hlas. Slovo dalo slovo a vznikla teraz už legendárna dvojica.


Ich cieľom bolo dobýjať svetové pódiá a hitparády. Vydali 33 singlov, ktoré trónili na prvých miestach svetových hitparád, predali 75 miliónov albumov a koncertovali po celom svete. Fanúšikov zlomila v roku 2002 správa o zlom zdravotnom stave speváčky Marie v dôsledku nádoru na mozgu. Tá sa však s chorobou popasovala a v roku 2011 zaznamenala kapela veľký návrat na svetové pódiá.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Lucia Šuková z usporiadateľskej agentúry Vivien. Ďalšie podrobnosti nájdete na webe www.vivien.sk.

Súvisiaci interpreti: Roxette