Česká skupina Lucie potvrdila svoj návrat na scénu v kompletnej zostave. Urobila tak po tom, čo v piatok vystúpila na večierku skupiny PPF miliardára Petra Kellnera. Kapela zatiaľ nový materiál či veľké turné nechystá. Najprv sa chce rozohriať na koncertoch pre charitu.

"Po ocenení Akadémie populárnej hudby Anděl ako skupina, interpret a album dvadsaťročia a stále gradujúcom tlaku fanúšikov chystá Lucie v pôvodnom zložení veľké prekvapenia. Chce tak potvrdiť, že sa vždy snažila byť o krok vpred v osobitom poňatí hudby, nových technológií a koncertného prevedenia turné," uviedli v spoločnom vyhlásení David Koller, Robert Kodym, Michal Dvořák a P.B.CH.

Počas technicky a časovo náročných príprav sa podľa nich najprv skupina chce náležite pripraviť a rozohriať sa na uzavretých, menších charitatívnych koncertoch, ktoré v minulosti vždy podporovala. Prvou takouto akciou má byť benefícia pre nadáciu Tereza Maxová dětem, ktorá by sa mala konať na jar. V lete sa stane patrónom Oranžového kola Nadácie ČEZ v rámci Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch. Lucie tiež rokujú o vystúpení na Energyfeste.

Veľké turné až v roku 2014

"Potešilo nás, že naša hudba stále dokáže rozžeraviť publikum do biela. Sme radi, že sme si zase zahrali po desiatich rokoch v pôvodnom zložení a tešíme sa na ďalšie koncerty a akcie," uviedla kapela na margo svojho piatkového koncertu v pražskom Rudolfine.

Veľké turné pripadá do úvahy zrejme až v roku 2014. Dovtedy sa jednotliví členovia budú aj naďalej venovať svojim projektom, teda David Koller sólovým koncertom, Robert Kodym formácii Wanastowi Vjecy a Michal Dvořák projektu Vivaldianno. 

Zdroj: SITA (idnes.cz)
Foto: Cenyandel.cz

Súvisiaci interpreti: Lucie