Americkú metalovú kapelu Slipknot opustil bubeník Joey Jordison. Dôvod jeho odchodu zatiaľ nie je známy. Zvyšní členovia Slipknot to oznámili na oficiálnej webstránke skupiny a zároveň uviedli, že majú stále v pláne vydať na budúci rok nový album.

"S veľkou bolesťou, ale s tichým rešpektom oznamujeme, že Joey Jordison z osobných dôvodov opustil Slipknot. Želáme mu do budúcnosti, nech už bude akákoľvek, len to najlepšie. Chápeme, že mnohí z vás budú chcieť vedieť ako a prečo sa to stalo a my spravíme všetko pre to, aby sme tieto otázky v blízkej budúcnosti zodpovedali. Je to láska k vám, rovnako ako k hudbe, ktorá nás núti pokračovať v našich plánoch vydať na budúci rok nový materiál. Dúfame, že to všetci pochopíte a oceňujeme vašu podporu, kým my plánujeme ďalšiu fázu budúcnosti skupiny Slipknot," uviedli členovia kapely vo vyhlásení.

Slipknot debutovali na scéne v roku 1999 eponymným albumom, z ktorého sa predalo vyše milión kópií. Nasledovali štúdiovky Iowa (2001), Vol. 3: (The Subliminal Verses) (2004) a All Hope Is Gone (2008), pričom posledná spomínaná sa dostala na prvú priečku amerického albumového rebríčka Billboard 200 a ovládla aj rebríčky na Novom Zélande, v Austrálii, Kanade, Rakúsku, Fínsku, Švédsku a Švajčiarsku.

Kapela si vyslúžila sedem nominácií na hudobné ceny Grammy, z ktorých jednu v roku 2006 premenila na víťazstvo, keď ju v kategórii Najlepší metalový výkon ocenili za skladbu Before I Forget. V roku 2010 členmi formácie otriasla smrť basgitaristu Paula Graya, ktorý zomrel po neúmyselnom predávkovaní sa liekmi proti bolesti.

Zdroj: SITA (Gigwise.com)
Foto: AP Photo/Armando Franca

Súvisiaci interpreti: Slipknot