Včerajšie udeľovanie BBC Music Awards v ExCeL London ovládla anglická speváčka Adele. Dvadsaťosemročná interpretka uspela vďaka svojej tretej štúdiovke 25 (2015) v kategórii Album roka a singel Hello vyhlásili za Skladbu roka. Rodáčka z Londýna sa na ceremoniáli nezúčastnila, poďakovala sa však prostredníctvom videa z Los Angeles.

Cenu za album v jej mene prevzal Robbie Williams, ktorý počas večera aj vystúpil. Spevák vyjadril obdiv k albumu i samotnej Adele, ktorú nazval najťažšie pracujúcou matkou v showbiznise. 

Britským interpretom roka sa stala kapela Coldplay, ktorá takisto nebola na podujatí, pretože je na turné v Austrálii. Formácia však poďakovala za trofej prostredníctvom videa. Cenu v kategórii BBC Radio 1 Live Lounge Performance Of The Year získali The 1975 a Live Lounge Symphony za coververziu skladby What Makes You Beautiful od One Direction.


V kategórii BBC Music Introducing Artist Of The Year triumfovala speváčka Izzy Bizu. Počas večera sa predstavili aj Craig David, Kaiser Chiefs, John Legend, Emeli Sandé, Zara Larsson, Lukas Graham a spomínaní Izzy Bizu a The 1975. 

Prehľad víťazov a víťaziek BBC Music Awards 2016: 

Britský interpret roka: Coldplay 
Album roka: Adele - 25 
Skladba roka: Adele - Hello 
BBC Radio 1 Live Lounge Performance Of The Year: The 1975 + Live Lounge Symphony - What Makes You Beautiful (One Direction cover) 
BBC Music Introducing Artist Of The Year: Izzy Bizu 

O tom, že Adele ide karta svedčia aj vypredané koncerty v roku 2017. V marci vyráža na turné po Austrálii a Novom Zélande. Z jedenástich koncertov je už teraz vypredaných osem. Júnové a júlové štyri koncerty na štadióne Wembley v Londýne sú vypredané tiež. Jedinou možnosťou, ako sa na niektorý z nich dostať je zakúpiť si špeciálny balík v cenách od približne 400 eur.

Spomínané koncerty v Austrálii, na Novom Zélande a na londýnskom štadióne Wembley sú zatiaľ jediné avizované pre rok 2017. Či nakkoniec preruší svoju hudobnú kariéru na najbližších päť rokov, ako avizovala v marci, alebo koncertnú na desať rokov, ako vyhlásila v septembri, nie je zatiaľ známe. Isté je jedine to, že na rok 2017 má zatiaľ naplánovaných jedenásť vystúpení, z ktorých väčšina je už teraz vypredaná.

Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: Facebook.com/glastonburyofficial

Súvisiaci interpreti: Adele