Dirtyphonics, Kollektiv Turmstrasse a George FitzGerald sú prvé odtajnené mená z elektronickej scény, ktoré v lete prinesie na letisko v Piešťanoch festival Grape.

Formáciu Dirtyphonics založili v roku 2004 Charly, Thomas, Pho a Pitchin. Parížska štvorka si minulý rok vyslúžila ocenenie Najlepšia francúzska elektronická kapela časopisu DJ Mag a ich hit Anonymous má na Soundcloude viac než milión prehratí. Hudobne ich môžeme zaradiť medzi predstaviteľov drum&bassu a dubstepu, ale neboja sa ani kombinácií s inými žánrami, medzi ktorými vo svojich live setoch plynulo prechádzajú. Pozornosť si získali aj množstvom remixov pre umelcov ako Skrillex, The Bloody Beetroots, Marilyn Manson, Steve Aoki alebo Nero.


Nemecké duo Kollektiv Turmstrasse funguje na scéne už od roku 2000 a žánrovo sa pohybuje na rozmedzí techna a housu. Ich hit Sorry I am Late bol v roku 2015 najsťahovanejšou deep house skladbou v službe Beatport. 


Britský producent George Fitzgerald vzišiel z berlínskej elektronickej scény, kde pravidelne hráva v známom klube Berghain. Na konte má sólový album Fading Love a jeho singel Full Circle remixoval samotný Bonobo.


Grape festival 2017 sa bude konať 11. a 12. augusta na letisku v Piešťanoch. Doposiaľ potvrdení účinkujúci sú Two Door Cinema Club, The Naked and Famous, Moderat, Tom Odell, Metronomy, Aurora, Zola Jesus, Cigarettes After Sex, Júniús Meyvant, Formation a Haus.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka festivalu Denisa Chylová.

Foto: koláž Hudba.sk