Veľa akcie a zábavných momentov, ale aj morálna podpora bežcov od sympatických mažoretiek. To je nový videoklip skupiny Hex k chytľavému jarnému singlu Beh. V bratislavskej Petržalke ho s kapelou natočil režisér Jozef Koháry, ktorý si v klipe aj zahral.

"Bolo to naozaj uvoľnené a užili sme si kopec zábavy. My nie sme pravé typy, ktoré majú radi kameru, ale tu išlo o malý štáb, a tak sme sa poriadne odviazali. Najviac sme sa nasmiali na Tÿbÿkeho outfite. Videoklip je parádny, veľmi sa nám páči, ako ho Jožko Koháry poňal. Je tam vtip, akcia, pekné dievčatá, čo viac si môžeme želať?" hovorí s úsmevom basgitarista Yxo.

Chalani z Hexu sa pri nakrúcaní klipu k skladbe Beh samozrejme aj poriadne nabehali. "V podstate sme všetci bežali na elektrickom bežiacom páse, a pritom hrali na nástrojoch a spievali. Bolo to celkom náročné, lebo pás bol malý, asi detský a ťažko sa na ňom udržiavala rovnováha. Boli aj nejaké pády. V klipe okrem nás účinkujú aj dychári zo skupiny Polemic - Peťko, Ľubo a Pepe. Zábery s dychovou sekciou sa nakrúcali u nás v štúdiu, kde nám po zapojení svetiel vypadli poistky. Chvíľu sme boli v napätí, či to dokončíme," spomína na nakrúcanie Ďuďo. "V klipe sa objaví aj bradatý bežec, televízna hlava z klipu Keď sme sami a Ďuďov doteraz utajený rumunský tréner. Keď sa už raz zídeme, tak je väčšinou veselo," dodáva bubeník Tÿbÿke.


Skladbu Beh nahrala úspešná kapela pre bratislavský maratón, ktorý traja členovia absolvovali v rámci štafetového behu. "Pieseň aj klip je o behu životom a zdolávaní výziev. Pesnička samotná má skoro štyri roky. Keď nás chalani z bratislavského maratónu oslovili, mali predstavu, že pesnička by mohla byť v modernom country štýle. Spomenul som si, že táto staršia vec by sa mohla hodiť. Po návrate z Thajska sme sa s Ďuďom pustili do nahrávania," vysvetlil gitarista, skladateľ a textár Hexu Fefe.

Pre kapelu sa už pomaly začína festivalové leto. Po vystúpení na Bratislavskom majálese, kde mal nový jarný singel 2. mája koncertnú premiéru, ju čakajú napríklad hrania na Topfeste či na festivale Žakovic Open, ktorý tento rok oslavuje 15. výročie. "Máme za sebou fantastické koncerty. Na Bratislavskom majálese prišlo na nás vyše 15-tisíc ľudí a v Steel Aréne sa na nás bavilo 8-tisíc fanúšikov. O to viac sa tešíme na letné hrania, pretože vidíme, že ľudí, ktorí majú radi našu kapelu, je stále viac a viac," neskrýva radosť Yxo.

Kapela Hex je na scéne od roku 1989 a po celý čas hrá v nezmenenej zostave: Peter "Ďuďo" Dudák (spev, gitara, klávesové nástroje), Tomáš "Yxo" Dohňanský (basová gitara, vokály), Martin "Fefe" Žúži (gitara) a Tibor "Tÿbÿke" Szabados (bicie nástroje). Všetky novinky a zaujímavosti o kapele Hex nájdete na stránkach www.hex.sk a www.facebook.com/HEXOFFICIAL.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Hex