Po úspešnej skladbe Jabĺčko dnes Kristína prichádza s druhým singlom z očakávaného albumu Na slnečnej strane sveta, ktorý vyjde v pondelok 25. júna. Novinku s názvom Viem, lebo viem, ktorú pre speváčku opäť pripravil zohratý autorský tandem Martin Kavulič a Kamil Peteraj, si môžete vypočuť v článku v dvoch verziách.

"Pieseň Viem, lebo viem je čisto milostnou skladbou. Spievam v nej príbeh dievčaťa, ktoré túži po ozajstnej láske. Po láske a vzťahu, ktorý nie je postavený iba na fyzickej príťažlivosti, ale je v ňom predovšetkým srdce. Skladba je pre mňa výnimočná aj preto, že znázorňuje obdobie alebo fázu, ktorou prechádza skoro každé dievča v mojom veku, vrátane mňa. A je aj o tom, že už viem, čo chcem a čo vo vzťahu očakávam," prezradila Kristína.

Nový singel sa nahrával počas jari v Kristíninom súkromnom štúdiu v Bratislave. "Jedného dňa ma Martin (Kavulič, pozn. red.) zavolal do štúdia s tým, že má pre mňa niečo pripravené. Keď mi predviedol novú skladbu, tak som sa v nej hneď videla. Zbožňujem tento typ piesní a aj Kamilov text mi skvele sadol, tak sme sa s nadšením pustili hneď do nahrávania," opísala speváčka vznik nového singla.

Pri nahrávaní nechýbal ani gitarista Kristíninej kapely Peter Tomko, ktorý v skladbe hrá na ukulele. Spestrením je aj ústna harmonika, ktorú nahral dnes už legendárny slovenský bluesman Erich Boboš Procházka. "Skladba má veľmi prijemný a pohodový rytmus. Dokonca mám pocit, že spoločný zvuk týchto dominantných nástrojov – ukulele a ústnej harmoniky – pripomína leto. Čo výborne ladí aj s textom, keďže v lete vzniká veľa krátkych lások," dodala s úsmevom Kristína.

Zaujímavosťou nového singla je aj to, že má dve verzie. Jedna bola nahrávaná špeciálne pre rádia a je celá v štýle reggae. Druhá, albumová verzia, je v závere obohatená aj rytmom zmyselného latino-disca. Poslucháčom pripomenie diskotéky 90. rokov, kedy zrejme cieľová skupina speváčky zažívala v letných detských táboroch spomínané krátke lásky. Obe verzie piesne si môžete vypočuť nižšie.

Kristína - Viem, lebo viem (originálna verzia)

Kristína - Viem, lebo viem (radio edit)

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Ľuboš Špirko

Súvisiaci interpreti: Kristína