Milovník filmov Miro Žbirka strávi jeseň v kinách a v sálach s premietacím plátnom. Nebude tam však sledovať filmy, ale odohrá v nich špeciálne Vianočné Best of Video Tour, ktorého názov je odvodený od DVD, ktoré vyjde na jeseň.

Nové DVD prinesie ďalšiu sériu videoklipov, ktoré za obdobie svojej kariéry Miro Žbirka nakrútil. Projekcia videoklipov a bonusov v podobe nezverejnených záberov a záberov z nakrúcania bude aj podstatnou časťou koncertov. Premiéru na vystúpeniach bude dokonca mať videoklip k minuloročnej úspešnej pesničke Vianočná (O prímerí).

Vstupenky:  Predpredaj.sk

"Teším se na tie koncerty, pretože aj po toľkých rokoch na pódiu zažijem niečo nové. Niečo, čo sme ešte nerobili. Videoprojekcia spojená s live hraním tak, aby sa tieto dve zložky navzájom podporovali, to je to, o čo nám ide a čo sa nám dúfam podarí. Narozdiel od koncertov so symfonickým orchestrom si spolu s chlapcami z kapely budeme môcť dovoliť aj improvizovať a bude priestor aj na hovorené slovo. A keďže to teraz nebude vo veľkých športových halách, veľmi sa teším na oveľa užší kontakt s publikom a intímnejšiu atmosféru koncertov," uviedol Žbirka.

Do začiatku turné sa bude Miro Žbirka venovať koncertovaniu v rámci série festivalov České hrady 2014. Popri tom stihne v londýnskom štúdiu Abbey Road nahrať aj pár nových skladieb na pripravovaný album, ktorý by sa mal objaviť na jar 2015.

Slovenské termíny turné:

01.12. - Trnava, Dom kultúry
03.12. - Bratislava, Istropolis
04.12. - Bratislava, Istropolis
06.12. - Lučenec, Kino Apollo
07.12. - Nitra, PKO
09.12. - Žiar nad Hronom, MsKC
10.12. - Prešov, Kino Scala
13.12. - Liptovský Mikuláš, Dom kultúry


Informácie pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša z agentúry pro:messa.

Foto: SITA/Ivan Fleischer

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka