Robbie Williams, Florence and the Machine, Ellie Goulding, Kings of Leon, Avicii, Kasabian, Major Lazer, Alt-J, Selah Sue, Interpol, Foals a mnohé ďalšie hudobné hviezdy už v polovici augusta zavítajú do Budapešti.

Organizátorom tohtoročného Szigetu sa podarilo vyskladať naozaj silný program. Počas festivalu si fanúšikovia užijú exkluzívne festivalové stredoeurópske koncerty hviezd prvej kategórie Robbieho Williamsa a kapely Kings of Leon. Zahrajú aj ďalšie hudobné esá (stručný prehľad nájdete nižšie), ale aj mladé talentované kapely a hudobníci, o ktorých ešte len budete počuť. Do nadupaného programu najnovšie organizátori pridali aj kapelu Rudimental, ktorá vystúpi záverečný deň festivalu - v nedeľu 16. augusta.

Sila festivalu je okrem programu aj v krásnom prírodnom prostredí a atrakciách, ktoré pre návštevníkov ponúka. Návštevníci ostrova v srdci Budapešti si budú môcť užiť bohatý sprievodný program v podobe cirkusových vystúpení, pláže Sziget beach či športového areálu, samozrejmosťou je chutná maďarská i medzinárodná kuchyňa. Jedinečnú atmosféru si môžete vychovať aj v Lumináriu alebo si zatancovať vo fotogenickom Colosseu. Aj vďaka kreativite samotných návštevnikov je celý ostrov ako z inej reality, a tak okrem fanúšikov a priateľov z celého sveta stretnete aj rôzne "bytosti".

Festival Sziget sa tento rok vďaka triumfu v ankete European Festival Awards 2014 oficiálne môže pýšiť titulom Najlepší európsky festival. Každoročne si totiž získava srdcia desaťtisícov fanúšikov z celej Európy, niektorí z nich prídu na ostrov zažiť týždeň skvelej zábavy a neopakovateľnej atmosféry, iní na ostrove strávia deň a užijú si vysnívaný koncert svojich obľúbencov. Na festival sú už len do konca júla v predaji nielen päť- či sedemdňové permanentky, ale aj jednodňové lístky. Všetky podrobnosti nájdete na slovenských oficiálnych stránkach szigetfestival.sk a www.facebook.com/szigetSK.

Hlavné hviezdy tohtoročného Szigetu:

pondelok 10. augusta - Robbie Williams, Apollonia a ďalší

utorok 11. augusta - Florence and the Machine, Selah Sue, Asaf Avidan, Gentleman & the Evolution, Babylon Circus...

streda 12. augusta - The Script, Alt-J, Gogol Bordello, SBTRKT, Boban i Marko Markovic Orkestar...

štvrtok 13. augusta - Ellie Goulding, Foals, Interpol, The Ting Tings, The Maccabees, Ella Eyre, MØ...

piatok 14. augusta - Avicii, Kasabian, Marina and the Diamonds, Knife Party, The Gaslight Anthem, The Subways...

sobota 15. augusta - Kings of Leon, Major Lazer, Alesso, Paloma Faith, Goran Bregovic Wedding and Funeral Band...

nedeľa 16. augusta - Martin Garrix (end show), Limp Bizkit, C2C, Sigma, Nervo, Passenger, Milky Chance, Rudimental...

Takto to na Szigete vyzeralo minulý rok:


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Sziget festivalu pre Slovensko, Silvia Turnerová.

--
Reklama:
 Uži si festival naplno a zažehnaj následky hriešnych pokušení. Pribaľ si prvú pomoc na festy! S FEST DOBRÝM BALÍČKOM sa rýchlo zbavíš "opice", bolehlavu a iných nepríjemných stavov. Prvá lekárnička, ktorá ťa zabaví. Aby si si mohol vychutnať svoju obľúbenú hudbu aj mimo festivalu, zapoj sa do FEST DOBREJ SÚŤAŽE, pošli fest vtipnú foto a hraj o vymakaný dizajnový reproduktor JBL Pulsea ďalšie skvelé ceny!