Autor úspešných skladieb Neľutujem, Mandolína a Láska-Veda, prichádza s novým singlom. Pieseň sa volá Predpoveď počasia a je ďalšou ochutnávkou nedávno vydaného albumu Mandolína, ktorý predstaví aj naživo na svojom jesennom turné so Zuzanou Smatanovou.

Adam Ďurica pred necelým mesiacom vydal svoj tretí radový album, ktorý obsahuje dvanásť silných popových skladieb. Medzi ne patrí aj jeho nový singel s názvom Predpoveď počasia. "Je to veľmi špecifická vec so silnou náladou. Na albume si ju poslucháči hneď všimnú. Hudobne je to taká pohodovka. Obsahovo je vlastne o nás všetkých, pretože v nej opisujem nálady, pocity a stavy, ktoré každý z nás väčšinou dobre pozná. A tieto nálady sú prirovnávané k počasiu," hovorí o novinke Adam.
 
O text piesne sa postaral už klasicky Vlado Krauzs, ktorý je okrem piesne Víla autorom všetkých textov na albume Mandolína. "Predpoveď počasia vznikla veľmi spontánne, keď som čítal voľné texty od Vlada. Hneď ako som narazil na text o počasí, som chytil do rúk gitaru a hudba bola za päť minút na svete. Samozrejme, len taká ta prvotná, moja demo hudba. Všetko sa to udialo počas rannej kávy, kedy som sa nikam neponáhľal," priblížil spevák okolnosti vzniku piesne.

Okrem príjemnej melódie dodáva skladbe atmosféru aj niekoľko podmanivých moderných zvukov, ktoré pesničku odlišujú od bežného gitarového popu. Zásluhu má na tom opäť Peter "Ďuďo" Dudák z kapely Hex, ktorý sa postaral o aranže a produkciu. "V Predpovedi dostal Ďuďo svoj priestor, ktorý nám obom vyhovuje. Ja som mu poslal také jednoduché demo, ktoré som zložil na loopri, kde bola základná gitara, vyhrávka a rytmus. No a Ďuďo, tak ako aj v predošlých piesňach, sa postaral o ten moderný sound. Myslím, že sa to páči aj ľuďom, keď to máme takto rozdelené," dodal Adam.

Prečítajte si: Z Adama Ďuricu sa stal nenásilný tvorca rádiových hitov


Zaujímavý je aj spôsob, akým Adam nedávno singel odprezentoval naživo. Vystačil si totiž sám, len s gitarou a looperom, podobne ako jeden z najvýraznejších mladých hudobných talentov z Veľkej Británie Ed Sheeran, ktorý aj na tých najväčších koncertoch vystupuje sám bez kapely. Ďurica síce na svoje jesenné turné vyrazí spolu s ďalšími hudobníkmi, no fanúšikov možno v niektorých skladbách prekvapí aj týmto v súčasnosti veľmi populárnym a divácky atraktívnym spôsob prezentácie.

Koncerty v desiatich slovenských mestách odohrá 27-ročný hudobník v októbri a v novembri. Hosťom celej šnúry bude Zuzana Smatanová, s ktorou Adam vlani nahral úspešný duet MiestaVstupenky na Mandolína Tour sú už v predaji a fanúšikovia si ich môžu kúpiť v sieti Predpredaj.sk.


Adam Ďurica - Mandolína Tour 2015:

17. 10. - Prievidza, Dom kultúry
22. 10. - Košice, GES Club
23. 10. - Liptovský Mikuláš, Dom kultúry 
24. 10. - Zvolen, Dom kultúry Podborová 
30. 10. - Žilina, Dom Odborov 
31. 10. - Trenčín, Piano Club 
6. 11. - Poprad, Dom kultúry 
7. 11. - Humenné, Divadelná sála Domu kultúry 
13. 11. - Nové Zámky, Dom kultúry 
14. 11. - Bratislava, Ateliér Babylon 

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Dominika Dirgasová z vydavateľstva Universal Music. Viac sa dozviete na oficiálnej Facebook stránke www.facebook.com/adam.durica.1.

Foto: Mária Švarbová

Reklama: CD Mandolína si môžete zakúpiť online na www.ipark.sk

Tričko Lovely Mandolína z kolekcie Adama Ďuricu je skvelým darčekom pre všetkých zamilovaných

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica