Americká hip-hopová skupina Cypress Hill vydá reedíciu debutovej eponymnej štúdiovky z roku 1991. Remastrovaná verzia albumu sa dostane na trh 13. augusta pri príležitosti 25. výročia jeho vydania.

Kalifornská formácia ponúkne nahrávku v špeciálnom obale v tvare lebky, ktorá je pre nich typická. "Myslím si, že je to skvelý nápad, hodí sa k obraznosti, ktorá nás sprevádzala počas 25-ročnej kariéry," povedal raper B-Real o reedícii, ktorá je limitovaná na symbolických 1991 kusov. Novinka bude tiež obsahovať až 100-stranový booklet s rozhovormi o vzniku nahrávky či zákulisné zábery z archívov. Podrobnejšie info o reedícii nájdete v článku magazínu Rolling Stone.

Cypress Hill - obal reedície debutového albumu Zdroj: rollingstone.com 
Cypress Hill vznikli v roku 1988 v Kalifornii. Debutovali v roku 1991 spomínanou eponymnou nahrávkou, z ktorej pochádzajú úspešné single The Phuncky Feel One a How I Could Just Kill A Man. Druhá a zatiaľ ich najúspešnejšia štúdiovka Black Sunday (1993) získala v USA trojnásobnú platinovú platňu. Ďalej vydali albumy Cypress Hill III: Temples of Boom (1995), Cypress Hill IV (1998), Skull & Bones (2000), Stoned Raiders (2001) a zatiaľ naposledy Till Death Do Us Part či Rise Up (2010). V roku 2013 informovali, že pripravujú nový album. Nahrávka ponesie názov Elephants On Acid a na trh by sa mala dostať tento rok.

Vypočujte si debutový album Cypress Hill:

 
Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Facebook.com/cypresshill

Súvisiaci interpreti: Cypress Hill