B-Joey pokračuje v odkaze, ktorý ho charakterizuje od jeho prvého sólového singla. Preto aj v novej skladbe The Postive SymFUNy hľadá recept pre šťastný život. Autorsky si opäť vystačil sám, producentsky nesie zvuk pečať Randyho a s vokálmi mu pomáhali Pavol Petrik, Tomáš Durkáč a Michal Bubnár.

Inšpiráciou pre B-Joeya sa stali letné hity nesúce sa v štýle "party, žijeme", ktoré rádiá púšťali jeden za druhým. Položil si preto otázku, či takýto prístup môže naozaj niekomu priniesť pozitívnejší život. "Dosť o tom pochybujem. Deväťdesiat percent ľudí na svete nemá na takýto "party život" čas, možnosti, silu, ani financie. Napriek tomu sa to všade okolo propaguje ako nejaký moderný "swag", ktorý by mal priniesť radosť a pohodu," myslí si B-Joey.

Aj z toho dôvodu vydáva novinku na prahu jesene, čím jasne dáva ruky preč od letných hitov a ich návodov, ako byť šťastným. Na prvom mieste sú totiž u neho hodnoty s platnosťou pre celý život, nielen na prázdninové pláže. "Nenechajme každodenné starosti a problémy ruinovať náš život. Nezabúdajme veriť, milovať, smiať sa a modliť, jednoducho žime každý svoju pozitívnu symfóniu," prízvukuje.

Napriek tomu, že The Positive SymFUNy je nabitá silnou energiou, pred každým refrénom ju B-Joey znásobuje heroickou výzvou "nakopme depresiu do zadku". Ako zdôraznil, s pozitívnou mysľou sa dá zniesť všetko, čo nám život prinesie do cesty. "Verím, že hudba má obrovskú moc a v dnešnej ťažkej dobe, kedy sa ľudia boja o prácu, zdravie, so strachom sledujú napätie vo svete a počúvajú z okolia množstvo negatívnych správ, musí znieť na plné grády a hlásiť opačnú propagandu, teda šírenie dobra, radosti, pohody a pokoja," pripomenul hudobník.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Imrich Makó, PR a produkčný manažér.