Po lete nabitom slovenskými aj zahraničnými festivalmi si kapela Yelllowe pripravila pre svojich fanúšikov príjemné prekvapenie v podobe nového singlu s názvom When I Saw You, ktorý sa čoraz častejšie ozýva z éteru slovenských rádií.

Na rozdiel od piesní na debutovom albume, ktoré sú s výnimkou pesničky Hard všetky v slovenčine, je nový singel v angličtine. Toto rozhodnutie zdôvodnil spevák skupiny Fero Pivovarník: "Väčšina našej autorskej tvorby je v slovenčine, ale keďže máme fanúšikov aj v zahraničí, cítili sme voči nim zodpovednosť a nový singel sme naspievali v angličtine. Ale to neznamená, že budeme odteraz spievať len v angličtine. Naopak, už máme hotový nový singel v slovenčine, na ktorý si ale naši fanúšikovia budú musieť trošku počkať, keďže bol vybraný spomedzi 188 piesní medzi šesť tých, ktoré sa dostali do finále  Košického zlatého pokladu."

"Obidva single produkoval Randy Gnepa, ktorý je nielen vynikajúci producent, ale aj človek na správnom mieste. A spoluprácu s ním si nesmierne vážime," doplnil basgitarista Jaro Geci.


Hoci kapela nepatrí medzi najznámejšie formácie, tento rok sa na nedostatok koncertov sťažovať nemôže. "Leto bolo pre kapelu naozaj nabité. Potom, ako sme v máji odohrali niekoľko koncertov ako predkapela skvelej anglickej kapelky Peyoti for President sa to zrazu začalo na nás sypať a každý víkend sme hrali na nejakej akcii, spomeniem napr. Cibuľafest,  Dobrý festival v Prešove, Beer Fest  v Prahe, MY sme Východ, festivaly v Poľsku, Slovinsku, či DOD pivovaru Šariš," hovorí gitarista Jozef Dikun.

Sezónu akcií pod holým nebol uzatvára kapela v týchto dňoch na Prakofeste (13.9.), JOJka v meste v Žiline (14.9.) a čaká ju ešte vystúpenie JOJka v meste v Košiciach (21.9.). "Potom sa už sústredíme na Košický zlatý poklad, zatvoríme sa do skúšobne, kde budeme cvičiť nové veci, zháňať peniaze od sponzorov, aby sa nám podarilo vydať aj náš druhý album, na ktorý už máme materiálu viac než dosť," prezradili členovia kapely.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Natália Barteková.

Súvisiaci interpreti: yelllowe