V piatok 12. septembra zomrel bubeník britskej kapely Crystal Fighters. Prostredníctvom sociálnych sietí Facebook a Twitter o tom informovali zvyšní členovia formácie. Príčina jeho smrti zatiaľ nie je známa.

"S poľutovaním a smútkom vám oznamujeme, že nás tragicky opustil bubeník a priateľ Andrea Marongiu. Všetci sme z toho úplne zlomení a pri písaní tejto správy sa nedokážeme ubrániť slzám. Andrea, ďakujeme ti za všetku tú úžasnú radosť a život, ktoré si počas posledných štyroch rokov priniesol do tejto kapely a do našich životov. Milujeme ťa a chýbaš nám viac ako dokážeme vysloviť," uviedli. Marongiu vo štvrtok napísal na Twitter, že je doma a zotavuje sa, aké zdravotné problémy ho trápili však neuviedol.

Skupina Crystal Fighters vznikla v roku 2007 v Londýne. Na konte majú dva štúdiové albumy Star of Love (2010) a Cave Rave (2013). V auguste sa predstavili na českom open air festivale Trutnoff a zahrali aj na maďarskom Szigete. Niekoľkokrát hrali aj na Slovensku, naposledy minulý rok na Grape festivale v Piešťanoch.


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/crystalfighters

Súvisiaci interpreti: Crystal Fighters