Hravý slovenský text, spevavé melódie a tanečný rytmus. Skupina Bod Omylu prekvapila novinkou, ktorá sa od jej doterajšej tvorby líši o 180 stupňov. Ako prezradil líder skupiny Lukáš Turiak, zmena to bola úplne spontánna.

"Často sa stávame obeťami našich kalendárov a harmonogramov. Nestíhame žiť vlastné životy a občas máme pocit, že nám všetko uteká pomedzi prsty. Singel Naskoč! začal vznikať, keď som bol presne v takom rozpoložení. Všetky negatívne myšlienky ma však pri jeho tvorbe postupne opustili a svetlo sveta nakoniec uzrela celkom veselá pesnička. Najviac nás teší, že sme dokázali posunúť kvalitu produkcie a celkový zvuk o úroveň vyššie. Spolupráca s českým GM recording studio nás opäť raz nesklamala," hovorí Lukáš Turiak, ktorý je autorom hudby aj textu.

Videoklip k piesni Naskoč! je pre Bod Omylu už štvrtý v poradí a vznikal celkom inak, než tie predošlé. "Nelámali sme si hlavu so scenárom a povedali sme si, že na ľudí jednoducho pokúsime preniesť trochu dobrej nálady z našich letných ciest a zážitkov. Zobrali sme kamery na 1000-kilometrový víkend, za ktorý sme odohrali tri festivaly. Spomedzi všetkých doterajších natáčaní bola pri tomto jednoznačne najväčšia zábava. Veľká vďaka patrí štúdiu Junky Films, ktoré videoklip zrealizovalo," dodal Lukáš.


Prelomový rok

Naskoč! je po vážnejších novinkách Cestou ku hviezdam a My verzus My v tomto roku už tretím singlom dobre rozbehnutej indie-rockovej kapely Bod Omylu. Štvorčlenná skupina zo Žiliny má zatiaľ na konte dve štúdiové nahrávky a tri videoklipy. Debutové EP V tichu tvojich slov (2012) úspešne nasledoval album Nechaj sa ovládnuť (2013). Rockové základy, na ktorých členovia skupiny vyrástli, sa v ich tvorbe kombinujú s modernými alternatívnymi prvkami, ale ako ukazuje novinka, nebránia sa ani popu.

Zdá sa, že prelomovým je pre skupinu práve tento rok. Na jar vyslúžili titul Kapela týždňa na portáloch Bandzone.cz a Interez.sk. Následne sa predstavili na Bažant Majálesoch a absolvovali turné Za Vami Tour 2015. V lete si chalani okrem série vystúpení na podujatiach Fun rádio Dohoda a Music Summer zahrali aj na jednom z najväčších poľských festivalov - Cieszanow Rock Festiwale. Popri plánovaných jesenných klubových koncertoch sa momentálne naplno púšťajú do prípravy nového albumu.

Bod Omylu Zdroj: Jakub Fabián

Informácie a fotografie redakcii poskytol Michal Očovan z agentúry ProMusic. Viac sa o kapele dozviete na oficiálnych stránkach www.bodomylu.skwww.facebook.com/bodomylu.