Pop-rocková skupina Instinct na hudobnej scéne pôsobí len pár rokov, no do biografie si čoskoro pripíše veľký úspech. Predstaví sa totiž ako predkapela na jesennom turné skupiny Elán, ktorého súčasťou je osem koncertov v Česku a dva na Slovensku. Instinct bude otvárať všetky vystúpenia.

Skupina Instinct vznikla v roku 2011 v Prahe a jej zakladajúcimi členmi boli spevák Lukáš Ciho, gitarista Miro Maršík a bubeník Ondřej Simon. Basgitarista Martin Havelka hrá s kapelou od roku 2015.    

"Byť predkapelou Elánu bol môj obrovský sen, pretože som ich fanúšikom od úplného detstva a poznám každú ich pieseň naspamäť. Keď mi zavolal ich manažér, že budeme predkapelou, nemohol som tomu uveriť," prezradil gitarista Miro Maršík. Na turné zahrá kapela single Na život a na smrť (s textom Ľuboša Zemana), Medzitým či Valčík s ilúziou, ale aj piesne z pripravovaného albumu, ktorý vyjde v roku 2017.

"Pred piatimi rokmi som si kúpil z peňazí z brigády svoje prvé bicie. Boli hrozné a jeden bubon mal na sebe logo FC Bohemians 1905. V tej chvíli mi ani len nenapadlo, že pár rokov na to budeme stáť na pódiu v tých najväčších halách v Česku a na Slovensku. Pre mňa je to dôkaz toho, že keď človek srdcom robí to, čo ho baví, nemôže to skončiť zle," dodal český člen jadra kapely a bubeník Ondřej Simon.


Turné skupiny Elán odštartuje už 23. septembra v Karlových Varoch. Nasledovať bude ďalších sedem českých miest, pričom šnúru zakončia na Slovensku koncertmi v Bratislave a Košiciach. V hlavnom meste sa predstavia 28. októbra na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a v Košiciach sa predvedú o dva dni neskôr v Steel Aréne.

Hosťom na turné bude okrem skupiny Instinct aj chorvátska speváčka Nina Kraljić, ktorá reprezentovala svoju krajinu na tohtoročnej Eurovízii. 


Zdroj: SITA
Foto: archív skupiny


Súvisiaci interpreti: Elán