Populárna americká punk-rocková skupina Green Day v utorok na Facebooku zverejnila svoj prvý videoklip po štyroch rokoch. Ku skladbe Bang Bang ho natočil režisér Tim Armstrong.

Na začiatku videoklipu sa trojica lupičov prezlečie za členov Green Day a vylúpi banku a v televíznom vysielaní sa krátko na to objaví správa, že zločin spáchali hudobníci. V skutočnosti však ide o dvojicu mladých žien, ktoré si to spolu so svojím parťákom zamieria priamo na domovú párty, na ktorej hrajú skutoční Green Day. Práve tam oslávia svoj lup, keď začnú priamo na súkromnom koncerte vyhadzovať bankovky do vzduchu.

Mimochodom, režisér Tim Armstrong napriek rovnakému priezvisku nie je v príbuzenskom vzťahu s lídrom Green Day Billie Joe Armstrongom. Sú však priateľmi, ktorých spojila hudba, keďže filmár je zároveň frontmanom punk-rockovej kapely Rancid.


Pieseň Bang Bang je prvým singlom z očakávaného albumu Revolution Radio, ktorý sa dostane na trh 7. októbra a bude obsahovať dvanásť skladieb. Kapela už z nahrávky predstavila aj titulný song, pričom obe zverejnené skladby ponúkla aj s lyric videami. Na už dvanástej štúdiovke sa bude nachádzať tiež pieseň inšpirovaná vlaňajšími teroristickými útokmi v Paríži s názvom Troubled Times.
 
Skupina absolvuje pri príležitosti vydania nového albumu aj európske turné, v rámci ktorého zavíta 21. januára do krakovskej Tauron Arény a o deň neskôr do pražskej Tipsport Arény. Formácia vystúpi tiež napríklad v Miláne, Zürichu, Berlíne, Osle, Štokholme, Amsterdame, Bruseli, Paríži či Londýne. Green Day okrem toho zahrajú v júni na dvoch nemeckých festivaloch - Hurricane a Southside. Slovenskí fanúšikovia môžu dúfať, že k nim pribudne aj rakúsky Nova Rock, zatiaľ to však kapela ani organizátori nepotvrdili.


Zdroj: SITA (Billboard.com, archív), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/GreenDay

Súvisiaci interpreti: Green Day