Britská elektronická skupina Years & Years dnes zverejnila singel Meteorite. Tanečná novinka sa bude nachádzať na soundtracku romantickej komédie Dieťa Bridget Jonesovej.

Priaznivci londýnskej formácie si ju môžu vypočuť už teraz, a to prostredníctvom streamingových služieb či po zakúpení na portáli iTunes. Na Youtube kapela zverejnila minútovú ukážku.




Soundtrack filmu Dieťa Bridget Jonesovej by mal vyjsť už tento piatok 16. septembra, pričom bude obsahovať aj novú skladbu britskej speváčky Ellie Goulding a staršie piesne od interpretov ako Ed Sheeran, Jess Glynne, Lily Allen, Annie Lennox, House of Pain či Marvin Gaye.

Prečítajte si: Kráľovná soundtrackov? Pozrite si, ako Ellie Goulding podporila Bridget Jonesovú

Samotná snímka o tehotenstve obľúbenej ženskej hrdinky sa dostane na plátna slovenských kín deň predtým. Titulnú postavu, podobne ako v prvých dvoch filmoch Denník Bridget Jonesovej (2001) a Bridget Jonesová: S rozumom v koncoch (2004), stvárnila Renée Zellweger. Okrem nej diváci a diváčky uvidia Colina Firtha, ktorý si v predošlých častiach zahral Marka Darcyho. Spolu s dvojicou sa v titule režisérky Sharon Maguire objaví aj Patrick Dempsey, ktorý sa ujal úlohy ďalšieho nápadníka hrdinky.

Skupina Years & Years vznikla v roku 2010 a tvoria ju Angličan Olly Alexander (vokály, klávesy), rodák z Holandska Emre Türkmen (syntetizátor) a Austrálčan Mikey Goldsworthy (basgitara). Na koncertoch ich sprevádza bubeník Dylan Bell. Na konte majú EP nahrávky Traps (2013), Real (2014), Take Shelter (2014), Y & Y (2015). Vlani uviedli na trh debutovú štúdiovku s názvom Communion. V tom istom roku zvíťazili v ankete BBC Sound of 2015, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka.

Zdroj: SITA (Digitalspy.com, archív)
Foto: Facebook.com/YearsAndYears