Losangeleský súd zamietol žalobu americkej rockovej kapely Foo Fighters na spoločnosť Lloyd's of London za nepreplatenie škôd, ktoré im vznikli po zrušení minuloročných európskych koncertov. Informoval o tom magazín Billboard odvolávajúci sa na právne dokumenty, ktoré ešte v piatok 7. októbra podpísal sudca Manuel L. Real.

Rozhodnutie súdu je definitívne a kapela v danej veci nesmie podať ďalšiu žalobu. Ďalšie detaily ohľadom zamietnutia nie sú známe. Foo Fighters podali žalobu 13. júna a okrem spomínanej poistnej firmy Lloyd's of London jej čelila napríklad aj maklérska firma Robertson Taylor.

Predmetom žaloby boli štyri koncerty v Turíne, Paríži, Lyone a Barcelone, ktoré musela kapela z bezpečnostných dôvodov zrušiť po novembrových teroristických útokoch v druhom spomínanom meste, ako aj ďalšie tri vystúpenia odvolané po tom, ako si frontman skupiny Dave Grohl zlomil nohu na pódiu vo švédskom Göteborgu.
 
Dave Grohl založil Foo Fighters v roku 1994. Urobil tak po tom, ako zomrel Kurt Cobain - frontman legendárnej Nirvany, kde Grohl pôsobil ako bubeník. Skupina má na konte zatiaľ osem štúdiových albumov - Foo Fighters (1995), The Colour And The Shape (1997), There Is Nothing Left To Lose (1999), One By One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007), Wasting Light (2011) a Sonic Highways (2014). Foo Fighters doteraz 27 ráz nominovali na prestížne hudobné ceny Grammy, pričom jedenásť nominácií sa im podarilo premeniť na sošky.

Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Facebook.com/foofighters

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters