Stálice slovenskej scény nezaháľajú a po úspešných šnúrach k svojim ostatným albumom chystajú ďalšie spoločné huncútstvo. V plnej sile zavítajú aj tam, kde nikdy predtým nehrali. A ako sa už stalo dobrým zvykom pri turné Slížov, aj tentoraz reagujú na aktuálne dianie na Slovensku, preto ich turné ponesie názov Zlatý Slávyk in memoriam.

Ako ste možno pochopili z úvodu, skupiny Horkýže slížePolemic pripravujú na začiatok budúceho roka veľké spoločné turné. Na sérii koncertov spolu s nimi vystúpia aj kapely Zoči voči a Bank of Joe. Za priaznivcami do rôznych kútov Slovenska sa skupiny vydajú na konci januára, celkovo je naplánovaných zatiaľ pätnásť zastávok. Medzi nimi tentoraz figurujú aj netradičné miesta, kde Slíže ani Polemic dosiaľ nikdy nevystupovali. Obľúbené skupiny sa predstavia v Brusne, Podolí, či na Záhorí v obci Radošovce.

"Chlapci opäť potešia fanúšikov naprieč celým Slovenskom, od západu až na východ. Sme radi, že sa nám podarilo dohodnúť aj nové lokality, kde by možno ľudia nečakali, že kapely, ktoré patria u nás k najpopulárnejším, prídu až priamo k nim," načrtol organizátor turné Dušan Drobný, ktorý zároveň veľavravne a s úsmevom dodáva: "Vyzerá to tak, že sa konečne dočkajú aj ocenenia, ktorého sa im nikdy nedostalo..."

Polemic a Horkýže slíže absolvovali naposledy spoločnú šnúru vlani vo februári, keď vypredali športové haly v ôsmich slovenských mestách. Chlapci z oboch skupín, ktorí si skvelo rozumejú aj mimo pódia, aj tentoraz sľubujú veľkolepú scénu, netradičné kostýmy a niekoľko prekvapení vrátane špeciálnych hudobných spoluprác. Svoju úlohu tam určite zohrá aj ešte donedávne aktuálne oceňovanie domácich hudobných interpretov. Bližšie podrobnosti sa však dozvieme neskôr.

Obe skupiny zahrajú aj aktuálne hity z najnovších albumov - St. Mary Huana Ganja (Horkýže slíže) a Hey! Ba-Ba-Re-Bop (Polemic), ktoré potvrdili, že obe formácie sú v dobrej forme. Horkýže slíže svoju ostatnú štúdiovku prezentovali v rámci tohtoročného turné v 40 slovenských a českých mestách, ktoré bolo najväčším v histórii nitrianskej kapely. Jarnú šnúru po Slovensku s novým albumom má za sebou aj Polemic. K zábave tentoraz svojím podielom prispeje aj ďalšia nitrianska formácia Zoči voči a rockeri z kapely Bank of Joe. Interpreti svorne sľubujú nadupanú, vyše štvorhodinovú šou, pri ktorej nezostane ani jedno tričko suché. 

Termíny a miesta Zlatý Slávyk In Memoriam Tour:

31. 1. 2014 - Trenčín, Športová hala 
1. 2. 2014 - Podolie, Kultúrny dom
7. 2. 2014 - Ružomberok, Športová hala Koniareň
14. 2. 2014 - Košice, Športová hala Cassosport
15. 2. 2014 - Bardejov, Športová hala
21. 2. 2014 - Nováky, Kultúrny dom
22. 2. 2014 - Brusno, Športová hala
28. 2. 2014 - Bratislava, ŠH Pasienky (Hant Aréna) 
7. 3. 2014 - Brezno, Športová hala
14. 3. 2014 - Liptovský Mikuláš, Kultúrny dom
15. 3. 2014 - Čadca, Športová hala Pratex
21. 3. 2014 - Sereď, Kultúrny dom
22. 3. 2014 - Radošovce, Kultúrny dom
28. 3. 2014 - Nové Zámky, Kultúrny dom
29. 3. 2014 - Nitra, Športová hala Klokočina

Začiatok koncertov: 18:00
Lístky: 7 eur v predpredaji / 10 eur na mieste

Informácie pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér turné.

Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže, Polemic