26-ročná Zoe Fennessy trpí ojedinelou chorobou zvanou hudobne-senzitívna epilepsia. Podľa lekárov mala Zoe záchvat vždy, keď počula hlas R&B speváka Ne-Ya. Z tohto dôvodu jej bola odobraná časť mozgu.

Zoe Fennessy operáciu absolvovala ešte v júni tohto roka. Počas nej jej doktori odobrali kúsok z ľavej časti mozgu, ktorý podľa ich predpokladu mal spôsobovať ojedinelú chorobu. Aj napriek faktu, že sa ženin stav zlepšil, záchvaty úplne nezmizli. "Nie je to o tom, že by som nemala rada Ne-Ya alebo jeho hudbu. Tá hudba nemá rada mňa," uviedla Zoe.

Choroba jej pritom značne komplikuje život. "Keď idem nakupovať, musím mať slúchadlá a počúvať vlastnú hudbu. Nemôžem riskovať, že tam prídem a budú hrať niečo od Ne-Ya," spresnila. Zaujímavosťou je, že žena trpí záchvatmi od roku 2011, keď Ne-Yo zverejnil pieseň Give Me Everything s Pitbullom.

"Chvíľu trvalo, kým som prišla na to, že je to celé spôsobené hudbou. Mám pocit, že som musela pätnásťkrát počuť tú skladbu, aby som si to s ňou spojila. Bolo to bizarné, hlavne preto, že tú pieseň hrali všade. Ak Ne-Yo niekedy vydá album najväčších hitov, bude to pre mňa nočná mora. Ak započujem prvé tóny, budem proste utekať," dodala Zoe.


Zdroj: Nme.com
Foto: Neyothegentleman.com

Súvisiaci interpreti: Ne-Yo