Kým tento rok bol pre Paľa Haberu najmä v znamení nedávno skončenej štvrtej série Česko Slovenskej SuperStar, ten budúci bude patriť kapele Team. V rámci koncertnej šnúry Habera & Team 33 Tour 2016 sa skupina predstaví v piatich slovenských a desiatich českých mestách.

Séria vystúpení pri príležitosti 33 rokov existencie skupiny prinesie prierez najväčších hitov kapely z čias jej najväčšej slávy, ale aj novších skladieb. Posledné veľké turné z roku 2012 s názvom Final Tour videlo viac ako 100-tisíc ľudí a i keď sa hovorilo o tom, že Team viac koncertovať nebude, kapely vypočula hlasy fanúšikov a na pódiách sa predstaví opäť.

"Z tohto ich rozhodnutia máme veľkú radosť, pretože Team je v slovenskom hudobnom priestore veľkým menom," hovorí Karol Jagoš z agentúry Trio Production, ktorá slovenské turné organizuje. "Skupina sa rozhodla opäť podeliť so svojimi vernými fanúšikmi o radosť z hudby, zahrať všetky svoje hity aj nové songy s ešte väčším nasadením, energiou a unikátnou pódiovou šou 21. storočia," dodáva Team na svojej stránke.

Zostavu kapely Team v súčasnosti tvoria Pavol Habera, Dušan Antalík, Ivan Válek a Juraj Tatár. Od roku 2014 vo formácii hosťujú bubeník Marcel Buntaj a gitarista Matěj Morávek. V rokoch 1989, 1990 a 1991 skupina získala ocenenie Zlatý slávik, pričom v roku 1991 si toto ocenenie v kategórii spevák odniesol Pavol Habera. Na konte majú jedenásť štúdioviek a medzi ich najznámejšie hity patria skladby akoReklama na tichoLietam v tom tiež (Prichytený pri živote)Prievan v peňaženkeSeverankaDržím ti miestoKrátke lásky (sú tie najdlhšie)Je to vo hviezdach, či Nemám čo stratiť

Okrem piatich slovenských miest sa skupina predstaví aj u našich západných susedov v mestách Zlín, Olomouc, Brno, Havlíčkův Brod, Pardubice, Praha, Chomutov, Plzeň, České Budějovice a Ostrava. Všetky podrobnosti nájdete na oficiálnych stránkach kapely Team-online.sk.

Termíny slovenských koncertov Habera & Team 33 Tour 2016:

1. 5. - Prievidza, Zimný štadión
4. 5. - Košice, Steel aréna
6. 5. - Poprad, Zimný štadión
12. 5. - Bratislava, NTC
16. 5. - Martin, Zimný štadión

Všetky koncerty začínajú o 20:00.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Danka Šoporová z Access Production.

Súvisiaci interpreti: Pavol Habera, Team