Koncerty Longitalu, Korben Dallas, Katarzie, Hviezdy, Tu v dome a Archívneho chlapca. K tomu dídžeji Stanka, Losos, Bálik a Lyrik ako moderátor celého večera. Takýto atraktívny program je pozvánkou na druhý ročník festivalu Slnko Spirit, ktorý 18. decembra v bratislavskom Nu Spirit Clube organizuje vydavateľstvo Slnko Records.

Posledný predvianočný piatok sa v klube Nu Spirit budú striedať žánre, dídžeji a kapely, z ktorých väčšina tento rok vydala svoj album na značke Slnko Records. V prestížnom vydavateľstve ich tento rok vyšlo celkovo osem. Tradíciou podujatia Slnko Spirit je priniesť na jedno pódium práve účinkujúcich, ktorých nahrávky sú čerstvé alebo sa čerstvými čoskoro ešte len stanú (Katarzia).

Festivalová párty Slnko Records však nebude len o hudbe. Celý nápad vznikol pred pár rokmi, keď zakladateľom hudobného vydavateľstva skrsla v hlavách myšlienka rozšíriť príjemné výročné posedenia z muzikanstkého kruhu aj na poslucháčov a ďalších podporovateľov slovenského labelu. "Chceme našim fanúšikom ich podporu vrátiť," hovorí hudobníčka a vydavateľka Shina, ktorá so svojimi kolegami okrem koncertov pripravila Slnko butik s CD za kamarátske ceny, špeciálnu fotostenu pre ľudí z publika aj účinkujúcich a tiež súťaž o kompletnú diskografiu Slnko Records 2015. Tú môže vyhrať každý, kto si na festival zakúpi vstupenku v predpredaji

V týchto dňoch Slnko Records navyše zverejňuje aj kompiláciu skladieb z albumov, ktoré na značke vyšli v uplynulom roku. "Stiahnite si ich zadarmo, vráťte sa k nám po svoje obľúbené albumy a hlavne príďte na Slnko Spirit. Nu Spirit Club bude 18. decembra ostrovom dobrej hudby a oslavou života v nej," pozýva Dano Salontay z Longitalu. 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Alexander Čerevka z vydavateľstva Slnko Records. Ďalšie podrobnosti nájdete na Facebook stránke podujatia.

Foto: Floe Fotography

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas, Longital