Muzikál The Last Ship, ktorého autorom je anglický hudobník a herec Sting, mieri na scény Broadwaya. Premiéru by mal mať v divadle Neila Simona, kde ho chcú predstaviť 30. septembra. V rámci predpremiér ho budú od 10. júna do 13. júla hrať v divadle Bank of America v Chicagu.

V hudobnom predstavení z prostredia lodiarov zo severovýchodného Anglicka sa predstavia napríklad americký divadelný herec Michael Esper či írska herečka a speváčka Rachel Tucker. Zahrá si v ňom aj anglický muzikant a herec Jimmy Nail, ktorý vraj Stinga podporil v tom, aby v projekte pokračoval. "Povedal mi 'je to veľmi dôležité, musíš to urobiť, tento príbeh musí byť vypovedaný'," prezradil 62-ročný hudobník pre BBC News. Réžie muzikálu sa ujme Joe Mantello, držiteľ dvoch cien Tony - za divadelnú hru Take Me Out (2003) a za muzikál Assassins (2004).

Dej príbehu sa bude odohrávať v spevákovom rodisku vo Wallsende v grófstve Tyne and Wear. Jeho hlavnou postavou bude Gideon Fletcher, muž, ktorý sa rozhodne opustiť svet lodiarov a cestovať po svete. Domov sa vráti o 14 rokov neskôr, pričom zistí, že mesto, ktoré bolo kedysi jeho domovom, sa zmieta v ekonomických problémoch. Komunita, ktorá v meste žije, sa však nevzdáva a bojuje proti nepriazni osudu.

"Ľudia sa pýtajú, či je to autobiografické. Jediná pravdivá odpoveď je, že si myslím, že je to emocionálne autobiografické, no nie je to skutočne autobiografické. V The Last Ship nebude spievať žiadny rockový spevák. Ale rozhodne si myslím, že Stinga inšpirovala jeho mladosť a využíva veľké množstvo emócií, s ktorými prichádzame do kontaktu počas toho ako starneme," uviedol producent Jeffrey Seller.

Zdroj: SITA
Foto: Sting.com

Súvisiaci interpreti: Sting