Speváčka Kristína si za posledné obdobie získala srdcia a priazeň miliónov ľudí. Jej videá na Youtube už dávno prekročili miliónovú hranicu. Platí to pre pieseň Horehronie, s ktorou Slovensko reprezentovala na Eurovízii, videoklipy k singlom Pri oltári a V sieti ťa mám, či skladbu Stonka, ktorú si obľúbili najmä poslucháči českých rádií. Fanúšikov však má už aj v ďalších krajinách.

"Veľmi sa z toho teším a som poctená, že fanúšikovská základňa sa vďaka YouTube rozrastá aj za hranicami Slovenska. Dokonca som sa dozvedela, že svoj fanklub mám aj v Rusku a Turecku! To je pre mňa milé a zároveň veľké prekvapenie," hovorí s úsmevom Kristína, ktorá je aktuálne najúspešnejšou slovenskou speváčkou na populárnom videoserveri.

Okrem miliónov prehratí na Youtube boduje aj v českej hitparáde najhranejších singlov IFPI. Megahit Horehronie sa v rebríčku umiestňuje už neuveriteľných 100 týždňov, ďalších 45 týždňov sa v prvej stovke pohybuje aj singel Pri oltári. "Ja si myslím, že je to určite mojimi piesňami a ľuďmi, ktorí tie piesne vytvárajú. A to je Martin Kavulič, Kamil Peteraj a ja," skromne komentuje svoje úspechy.

Kristína momentálne so skladateľom Kavuličom a textárom Peterajom pripravuje nový album, ktorý by sa mal na pultoch predajní objaviť ešte pred letnými prázdninami. "Od svojho štýlu sa veľmi neodkloním, akurát pár skladieb obohatím o folklórne prvky. V niektorých songoch zaznie dokonca cimbal i harmonika. Budú tam piesne na tanec i piesne plné emócii až plaču," prezradila.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Ľubo Špirko

Súvisiaci interpreti: Kristína