Americký hudobník Stevie Wonder predstaví v londýnskom Hyde Parku celý album Songs in the Key of Life (1976). Šesťdesiatpäťročný muzikant vystúpi 10. júla v rámci podujatia British Summer Time, ktoré prinesie do zeleného centra Londýna počas leta viacero hudobných hviezd.

Album Songs in the Key of Life vyšiel v septembri 1976 a prebojoval sa na prvé miesto amerického Billboardu 200. Z nahrávky pochádzajú single I Wish, Sir Duke, Another Star a As. Americký dvojtýždenník Rolling Stone zaradil túto štúdiovku na 57. miesto v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias. Nahrávka získala štyri ceny Grammy. Stevie Wonder hral tento album aj v rokoch 2014 a 2015 na svojom turné po USA.

Okrem Wondera na sérii openair koncertov British Summer Time v Hyde Parku zahrajú počas letných mesiacov aj Massive Attack, Patti Smith, Florence + The Machine, Kendrick Lamar, Carole King, Mumford & Sons, Take That a mnohí ďalší.

Vypočujte si album Songs in the Key of Life na Deezeri:

 
Stevie Wonder, vlastným menom Stevland Hardaway Morris, vydal svoj prvý album The Jazz Soul Of Little Stevie v roku 1962. Zatiaľ poslednú štúdiovku A Time To Love uviedol na trh v októbri 2005. Na konte má 25 cien Grammy, pričom americká Národná akadémia nahrávacích umení a vied mu udelila aj Grammy za celoživotný prínos. Je držiteľom Oscara, Zlatého glóbusu, členom Rock'n'rollovej a tiež Skladateľskej siene slávy. Magazín Rolling Stone ho zaradil na 9. miesto v rebríčku 100 najlepších spevákov všetkých čias.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: AP Photo/Silvia Izquierdo

Súvisiaci interpreti: Stevie Wonder