Vo štvrtom finálovom kole venovanom najväčším filmovým hitom nechýbal ani megahit zosnulej speváčky Whitney Houston - I Will Always Love You. O jeho interpretáciu sa postarala porotkyňa Ewa Farna. V článku nájdete aj videá niektorých finalistov, ktorým to tentoraz naozaj vyšlo, a tiež posledné vystúpenie Virgínie Buberníkovej.

Pozrite si fotoreport zo 4. finálového kola

Pre tých, ktorí Ewu Farnu ako speváčku príliš nepoznali a spoznali ju iba prostredníctvom jej porotcovania v SuperStar, kde nie každému jej štýl úplne vyhovuje, bolo toto vystúpenie dôkazom toho, že v porote nesedí náhodou. Svetoznámej skladby z filmu Osobný strážca sa zhostila veľmi presvedčivo a vkusne. Habera označil jej vystúpenie za to najlepšie, čo sme v tomto kole mohli vidieť. Jediným vystúpením tak svojich kritikov umlčala a dokázala spevácke kvality a skúsenosti, na základe ktorých má právo hodnotiť súťažiacich aj kritickým spôsobom.


Po fiasku spred týždňa sa viacerí finalisti vrátili do hry

Minulotýždňové "rockové" kolo bolo pre televíznych divákov veľkým sklamaním, iba hŕstke finalistov sa podarilo podať presvedčivý výkon. Štvrté finálové kolo venované filmovým hitom vrátilo viacero súťažiacich naspäť do hry. 

Už tradične dobrý výkon podal Jaro Smejkal. Pre tento večer si vybral hit z dielne Eltona Johna Your Song. Pieseň k jeho hlasu dokonale sadla. "Sám by som to lepšie nezachrčal ako ty. Táto pesnička mala len jednu chybu – že nie je tvoja,“ vystrúhal spevákovi poklonu Habera.  „Mne tam chýbala gradácia, nejaký vývoj či práca s mikrofónom. Ale nič to nemení na tom, že toto bolo najlepšie vystúpenie večera,“ povedala s úsmevom na perách vôbec prvému účinkujúcemu Ewa Farna.



V tomto kole sa podarilo zažiariť aj Martinovi Šafaříkovi. Predviedol so skladbou Hero, ktorú pre film Spider-Man napísal Chad Kroeger, líder kapely Nickelback. Vystúpenie postavil na jednoduchosti, v sede sa sprevádzal na gitare a dominantou bol práve jeho hlas. Vystúpenie ocenili nielen diváci v sále, ale i trojica porotcov. "Ty si hotový spevák, spievaš fakt výborne. Bolo to skvelé," ohodnotil výkon Ondřej Soukup. Zároveň spevákovi odporučil, aby v budúcnosti určite spieval a nevynechal ani spev v rodnom českom jazyku, vďaka ktorému sa bude môcť spomedzi množstva spevákov odlíšiť od ostatných a zostať výrazným. "Stojíš prvýkrát na veľkom televíznom pódiu a pôsobil si absolútne profesionálne," pridala svoje hodnotenie Ewa Farna. "Toto je tvoja parketa, zaspieval si to skvele," pochválil výkon Habera.



Zaznela aj aktuálna bondovka Skyfall od speváčky Adele, a to v podaní Veroniky Stýblovej. Paľo Habera si vzal slovo ako prvý, pretože mal potrebu ospravedlniť sa Veronike za minulý týždeň, kedy označil jej emócie pri vystúpení za hrané. „Prepáč. Možno som sa minulé kolo pozeral až veľmi na to, ako si spievala ako spevák a nie ako človek. Priznávam, že v tých emóciách som sa mýlil. Korigujem to svoje hodnotenie z minula,“ ospravedlnil sa Habera a zároveň stručne dodal, že Veronikin výkon bol výborný. „Bol to excelentný výkon,“ pridala sa i Farna, ktorá dokonca priznala, že to Veronika zaspievala lepšie než ona sama na odovzdávaní českého Slávika.



Rozlúčka Virgínie Buberníkovej

Na mene vypadávajúcej finalistky sa tentoraz zhodli nielen diváci, ale aj trojica porotcov. Už po Buberníkovej odspievaní piesne Perfect Day od Lou Reeda mohli diváci tušiť blížiaci sa koniec. "Pre mňa bolo tvoje vystúpenie rozpačité a chýbala tomu duša, tvár, nič mi to nedalo," vyslovila svoje hodnotenie Farna.

Hlavný problém, ktorý Habera u Virgínie vníma, sú jej striedavé výkony. Na jednej strane dobre zvládnuté a vzápätí je podľa neho intonačne a frázovaním niekde úplne mimo. Aj pred samotným vyhlásením diváckeho hlasovania sa všetci traja porotcovia jednoznačne zhodli na tom, že najslabší výkon večera patril práve Virgínii Buberníkovej. Pozrite si jej posledné vystúpenie v SuperStar.




Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: Facebook.com/SuperStarNovaEra / TV Markíza
Video: Youtube / TV Markíza

Súvisiaci interpreti: Ewa Farna