Autor najväčšieho aktuálneho hitu Happy, Pharrell Williams, ešte stále nemôže uveriť mánii, ktorú pieseň vyvolala medzi fanúšikmi na celom svete. Dôkazom je najnovšie vydanie relácie Oprah Prime, v ktorom mu populárna moderátorka pustila zostrih fanúšikovských Happy videí a hudobník neudržal slzy šťastia.

Americký spevák, skladateľ a producent v šou s Oprah Winfrey diskutoval o najväčšom virálnom fenoméne súčasnosti - skladbe Happy, ktorú podľa neho rádiá spočiatku ignorovali. "Nulová hranosť, nič. A potom to príde: 21. novembra vydáš videoklip a z ničoho nič, BOOM! Len sme pozerali, čo sa to deje, ľudia začali nahrávať svoje vlastné videá a už to viac nebola moja pieseň," povedal 41-ročný Pharrell Williams v rozhovore tesne predtým, ako mu Oprah pustila zostrih Happy videí z rôznych kútov sveta. Po tom, ako sa pieseň stala virálnym hitom, sa jej samozrejme "chytili" aj rádiá a dnes jej uniknete len ťažko.

V spomínanom zostrihu medzi krátkymi útržkami fanúšikovských klipov nechýba ani prvé slovenské Happy video. To natočili fanúšikovia vo Vysokých Tatrách. Záber zo zasnežených hôr s mladíkom v tradičnom kroji je vo výbere Oprah Winfrey hneď druhý a moderátorka názov krajiny aj prečíta. Možno polemizovať či s Pharrellom vedia, kde sa Slovensko nachádza, no autori videa v každom prípade spravili našej krajine parádnu reklamu. Zo všetkých neoficiálnych Happy videí (okrem paródií) je totiž práve to tatranské s vyše 1,65 miliónmi prehratí na Youtube už tretím najsledovanejším. Snáď teda hudobník Slovensko na mape hľadať nemusí a možno k nám raz príde aj koncertovať.

Prečítajte si: Pharrell nakazil Slovensko šťastím: Po Tatrách roztancoval aj Bratislavu!

Happy Vysoké Tatry Zdroj: Youtube

Zaslúžený úspech

Spomínaná šou Oprah Winfrey sa odvysielala v nedeľu a tento týždeň záznam z nej obletel celý svet. Dôvodom je emotívna reakcia Pharrella na zostrih, ktorú si môžete pozrieť nižšie. Veterána hudobného priemyslu, ktorý je držiteľom siedmich Grammy a na konte má desiatky hitov, totiž video dojalo k slzám. "Prečo plačem, Oprah?" spýtal sa spevák a po chvíľke priznal, že tento úspech je po takmer dvoch dekádach na scéne preňho obrovským zadosťučinením. "Je to ohromujúce, lebo milujem to, čo robím, a naozaj si vážim, že mi ľudia tak dlho verili, že to dokážem dotiahnuť až do tohto bodu a cítiť, cítiť tú podporu," uviedol hudobník.

Williams bol dlhé roky mužom v úzadí, za posledný rok sa však stal jedným z mála interpretov hudobnej histórie, ktorí dosiahli status popovej hviezdy až v štyridsiatke. Pharrellovi sa to podarilo vďaka dvom najväčším hitom minulého roka - Blurred Lines a Get Lucky, v ktorých hosťoval. No vtedy asi len málokto veril, že s vlastným sólovým singlom dokáže ich úspech napodobniť či dokonca prekonať.

A hoci albumom G I R L (2014) vysoké očakávania celkom nenaplnil, singel Happy - niektorými označovaný ako najšťastnejší popový hit 21. storočia - sa nepochybne zaradí medzi nadčasové piesne, ku ktorým sa ľudia budú radi vracať aj po rokoch. Ide totiž o skladbu, ktorú na vrchol rebríčkov hranosti dostali predovšetkým fanúšikovia. No dobre, možno Pharrellovi k neodolateľne "cool & happy" aure trochu dopomohla aj Vivienne Westwood s ikonickými klobúkmi.


TIP: Pharrell sa cez víkend po prvýkrát predstavil na jednom z najväčších svetových festivaloch Coachella. Na pódiu sa k nemu pridali viacerí priatelia a spolupracovníci z minulosti ako Snoop Dogg, Nelly, P Diddy, Tyler the Creator, Busta Rhymes, Diplo alebo Gwen Stefani. Pozrite si záznam.


Text: Hudba.sk (zdroj: OWN, Hollywoodreporter.com, pm)
Foto: OWN

Súvisiaci interpreti: Pharrell Williams