Od zisku ceny Radio_Head Award v hlavnej poslucháčskej kategórii Album roka (Peripheries, 2009) bolo o kapele Diego postupne počuť čoraz menej a v posledných dvoch-troch rokoch už len v súvislosti so sporadickými koncertami. Tento rok sa však fanúšikovia konečne dočkajú a prvá ochutnávka v podobe singla What Now? sľubuje skvelý návrat.

Skladba What Now? mala premiéru 1. júna vo vysielaní Rádia_FM a jej zverejneniu na internete predchádzala sympatická pochvala od hudobníka a producenta Tomáša Slobodu (Le Payaco, Sounds Like This). "Z nového songu od Diego som mal pred chvíľou zimomriavky. Strašne sa mi páčia pesničky, ktoré nemajú v sebe nervózne rytmy, upachtené tempo a ambíciu strčiť sa do každého zadku. V tomto songu ani jednu z týchto hrôz nenájdete. Refrén Vás svojou silnou a krásnou melódiou odnesie niekam preč preč... Výborný hlas Ľuba Kukliša... Umne vymyslené vokály v slohách a to tempo!"

Skupina následne pieseň zverejnila na svojom Soundcloude a na Facebooku informovala o predpremiére videoklipu, ktorá sa konala minulý štvrtok (9.6.) v priestoroch bratislavského Tempus Art Clubu. Prítomní fanúšikovia si okrem vyzretej gitarovej novinky vypočuli aj akustickú ochutnávku nových skladieb, ktoré Diego vydá na jeseň na svojom dlho očakávanom treťom albume. Ešte predtým sa kapela predstaví na svojom obľúbenom Grape festivale.

Videoklip, ktorý mal internetovú premiéru v pondelok na webe Denníka N, je dielom kreatívnej trojice združenej pod značkou HugeSpot, ktorá už majú za sebou spolupráce s rôznymi slovenkými kapelami (napr. Korben Dallas - Otec, Diego - All There Is, AMO - Doma). Postarali sa o ideu i samotnú realizáciu, od scenára a produkcie cez kameru a réžiu až po strih. Vizuál je úzko previazaný s textom skladby a má viacero významových línií, ktoré si vie divák nájsť. V roli dievčiny sa predstavila kamarátka a fanúšička skupiny, samotní hudobníci si v klipe zahrali vo vedľajších úlohách, premietnutí na stenách. Nakrúcanie sa realizovalo v jednom zo staromestských bytov, v secesnej budove od známeho pražského architekta Osvalda Polívku. Exteriéry sa odohrávajú v rusovskom parku a čeľadníku, ktorý je súčasťou schátralého kaštieľa v Rusovciach. 


Text: Hudba.sk (zdroj: HugeSpot, Facebook)
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Diego