Mladý holandský spevák so slovenskými koreňmi dnes zverejnil videosingel Chýba nám, ktorý je jeho prvou serióznou pesničkou (duet s Evou Mázikovou sem zaradiť nemožno) v slovenčine, bez snahy zakrývať svoj typický milý prízvuk. V klipe vystupujú okrem neho iba neherci, čo mu dodáva na autentickej atmosfére.

Thomas Puskailer sa len nedávno vrátil z úspešného #UNPLUGGEDTOUR a už má pre fanúšikov ďalšiu novinku. "Som veľmi rád, že mám konečne prvý oficiálny slovenský singel. V slovenčine sa snažím zdokonaľovať každý deň a už bolo naozaj načase urobiť slovenskú skladbu. Žijem tu už šesť rokov. Skladbu mi pretextoval Martin Madej a je voľným prekladom z môjho originálneho anglického songu Live For Love. Je o láske, o tom, kde je jej miesto v medziľudských vzťahoch," prezradil Thomas.

"Hrali sme ju už aj na #UNPLUGGEDTOUR, počas ktorého sme sa zastavili v siedmich mestách. Mali sme naozaj veľký úspech a už teraz pripravujeme jeho jesenné pokračovanie. Každý koncert bol pre mňa obrovský zážitok. Verím, že aj pre fanúšikov. Spolu s výborným gitaristom Andrejom Urbanský sme totiž na pódiu doslova nechali dušu," dodáva.


Režisérom videoklipu je Martin "Stubyshit" Štúber, ktorý už má na konte viacero úspešných projektov. Spolupracoval aj so slovenskými rapermi, napríklad s Egom. Spoluprácu s Thomasom si pochvaľuje. "Videoklip sa nakrúcal prevažne v Košiciach a jedna scéna v dedinke, v ktorej bývam, v Heľpe. Na nakrúcaní bola uvoľnená atmosféra. Nakrúcali sme s nehercami, tanečníkmi. Zaujímavosťou môže byť, že najmladší pár sa v deň nakrúcania videl prvýkrát, čo bolo spočiatku ťažké, ale stačilo trochu vína a už to šlo," hovorí s úsmevom tvorca vizuálu.

"Ja osobne som sa s účinkujúcimi v klipe ani nestretol, pracovali sme totiž v dvoch časových aj priestorových segmentoch. Ja som nakrúcal v jednom známom bratislavskom hoteli, ostatné zábery sa robili inde. Bolo to celé veľmi profesionálne a rýchle. S Martinom sa mi veľmi dobre pracovalo, poslal scenár, kde bolo všetko presne popísané," opisuje Thomas vznik svojho nového videa.

Nový singel Chýba nám je súčasťou hudobníkovho najnovšieho albumu Live For the Moment (2016), ktorý pripravoval dva roky. Spolupracoval na ňom so svetovými hudobníkmi a producentmi - texty k pesničkám v angličtine mu písal držiteľ Grammy Bill Grainer a úspešný účastník súťaže Britain's Got Talent Harry Mondryk.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach www.thomaspuskailer.com a www.facebook.com/PuskailerThomas.

Súvisiaci interpreti: Thomas Puskailer