Svet patrí nám je názov skladby, ktorú raper Rakby síce už dávnejšie ponúkol svojim fanúšikom, no nerobí mu problém ju v "prefackanej" podobe opäť využiť na zvýšenie povedomia okolo svojej osoby. Kým v roku 2013 útočil na rebríčky a hranosť v rádiách tanečným elektronickým beatom, teraz to veľmi múdro hrá na funky strunu.

Ramón Beňo alias Rakby evidentne nemá problém naskočiť na akúkoľvek popovú trendy vlnu. Pred dvomi rokmi ešte vyjadroval posolstvo "o ovládnutí sveta" hedonizmom na dovolenke a užívaním si svetských nerestí za pochodu elektronického tanečného beatu z dielne producenta a dídžeja Sukowacha, teraz sa raper aktuálne obľubujúci funky podľa vlastných slov sústreďuje na "radostné chvíle všetkých generácií". Video nakrúcali dva dni na rôznych miestach Bratislavského a Nitrianskeho kraja. O námet a scenár sa postaral Rakby, réžiu, kameru a strih zastrešili Samuel Hindy a Juraj Mráz. O svoju choreografiu sa v prestrihoch delia aj členovia tanečnej skupiny Phantoms Crew.

"Každému, kto si vie užiť slobodu a vnútorné šťastie, patrí svet. Je jedno, či máš dva roky alebo sedemdesiat, svet patrí nám a je to len na tebe," vysvetlil pre agentúru SITA 26-ročný rodák z Nitry, ktorý zrejme za ostatné dva roky prehodnotil svoje životné priority. V novom videoklipe totiž bývalý účastník tanečnej reality show ubral materializmu na dôležitosti a chcel sa viac sústrediť na dôležité momenty v živote človeka. Ukazuje napríklad dôchodcovský pár, ktorý sa aj navzdory veku nehanbí užiť si preteky na motokárach, muža žiadajúceho svoju vyvolenú o ruku a v takmer trojminútovke nechýba ani nefalšovaná detská radosť počas narodeninovej oslavy.

"Pôvodná skladba vznikla pred tromi rokmi (príslušný videoklip je na Youtube od roku 2013, pozn. red.), táto aktuálna je úplne prekopaná, jediné, čo v nej zostalo, je refrén, no aj ten je zaspievaný trochu inak," priblížil Rakby v rozhovore pre agentúru SITA. Prečo sa uchýlil k recyklácii niečoho, čo už tu sám raz mal, však bližšie nešpecifikoval. "Text piesne pochádza z môjho pera a hudobnú produkciu mal na starosti gitarista a producent Samuel Kovács," uviedol hudobníka spolupracujúceho hlavne so Samuelom Tomečkom.


Pôvodná verzia skladby:


Autor: Marek Majzon
Foto: Michal Petrík

Súvisiaci interpreti: Rakby