Už 19. septembra sa do bratislavského Nu Spirit Clubu vracia po letnej pauze Leporelo_FM Party, teda akcia, za ktorou stoja tvorcovia Leporelo_FM show na Rádiu_FM, Milos, Skank a Baltazar. V tento deň a práve na tejto párty sa po prvýkrát predstaví slovenskému publiku výrazná osobnosť hudbnej scény, Adam Port.

Adam Port, Berlínčan s poľskými koreňmi nemá klasický príbeh DJa, ktorý sa cez jednu platňu dostal tam kde je teraz. V 16-tich bol tvrdý "hardkorák". Nie, nie ten typ z Rotterdamu, ale tvrdý gitarový HC pôvodom z východného pobrežia USA. Túto etapu jeho života si zachoval v podobe vegetariánstva a straight edge lifestylu.

Ďalšia hudobná etapa jeho života ho presunula k hip-hopu, pri ktorom pričuchol k turtablizmu a láske k vinylom. Tu aj vypracoval svoje DJ skills. No a potom prišlo techno a house music. Práve skúmanie a bádanie po rôznych štýloch vystihuje Adamovu Portovu jedinečnosť, všestrannosť a vďaka rôznym vplyvom patria síce jeho sety alebo produkcia do kolonky house a techno, ale rozhodne je to vždy niečo viac.

Rovnako ako (DIY) label Keinemusik, ktorého je Adam Port od roku 2009 ako spoluzakladateľ pevnou súčasťou. Značka združená okolo 6 mien - Adam Port, &ME, Rampa, David Mayer, Reznik a Monja Gentschow, vydáva hudbu hlavne týchto ľudí, ale ako remixéri sa objavili sa už aj mená ako Catz'n'Dogz, Sebastian Voigt alebo M.in. Jeho jedinečná hudba sa objavila aj na labeloch ako Cocoon Recordings, Liebe Detail, Get Physical, Pets Recordings alebo aj Defected. A ako to celé od Adama Porta hrá? Najlepšie je sa o tom presvedčiť na vlastnej koži. A to môžete už 19. septembra v bratislavskom Nu Spirit Clube a užiť si to naplno.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Miloš z Leporelo_FM.