Americká kapela Imagine Dragons bude hlavnou hviezdou šestnásteho ročníka medzinárodného hudobného festivalu Colours of Ostrava. Úspešná formácia, ktorej videoklipy majú stovky miliónov prehratí na Youtube, vypredáva štadióny po celom svete a pravidelne boduje so svojimi singlami na vrchole hitparád.

"Pre Colours of Ostrava sa stane koncert Imagine Dragons veľkou udalosťou, kedže ide o kapelu, ktorá je v súčasnej dobe na vrchole popularity. Som nadšená, že práve u nás zaznie naživo ich adrenalínový mix gitarového rocku, popu aj elektroniky, ktorý strháva fanúšikov,” hovorí riaditeľka festivalu Zlata Holušová. Kapela dopĺňa už oznámenú dvojicu veľkých mien - britskú speváčku Birdy a berlínsky elektronický projekt Moderat, ktoré tiež vystúpia v Ostrave od 19. do 22. júla 2017.   

Nepravdepodobná kombinácia štvorice kamarátov z Las Vegas - Dana Reynoldsa a troch jazzmanov z Berklee School of Music - existuje od roku 2009 a prvýkrát na seba upozornila o tri roky neskôr singlom It's Time. "Hráme na gitary, bicie a basu, takže nám hovoria rocková skupina. My ale zbožňujeme silné melódie, skladby dávajúce pocit explózie," tvrdí spevák Imagine Dragons Dan Reynolds

Prečítajte si: Imagine Dragons v Bratislave ukázali, že nie sú kapelou jedného hitu

"Úspešne vstrebali tlmenú americkú gotiku Arcade Fire, demokratizujúci štýl Mumford & Sons aj zdvorilú nadradenosť Coldplay," napísali o kapele, ktorej singel Radioactive sa stal v roku 2012 najpredávanejšou rockovou skladbou v americkej digitálnej histórii a album Night Visions jedným z najúspešnejších rockových debutov uplynulej dekády. Pozíciu poprockovej star potvrdili Imagine Dragons aj druhým albumom Smoke + Mirrors, opäť naplneným hitovými skladbami.

Imagine Dragons získali cenu Grammy a ďalšiu nomináciu a veľa ďalších významných ocenení, ich skladby znejú v televíznych seriáloch, filmoch, ale aj v reklame. Členovia založili taktiež charitatívnu organizáciu The Tyler Robinson Foundation pomáhajúcu v boji s rakovinou. Spolupracujú s Amnesty International.  


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér festivalu Zdenko Hanout.  

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Imagine Dragons