Sex, drogy a rock'n'roll. To sú tri hlavné ingrediencie nového videosingla skupiny The Paranoid. Nejde však o žiadnu oslavu zhýralého spôsobu života, práve naopak. Skupina svojím najdrsnejším klipom v histórii poukazuje na deštruktívne dôsledky užívania drog a rozorvaných vzťahov mladých ľudí.

The Paranoid patria medzi rockové kapely novej generácie, ktorým sa aj napriek zatvoreným dverám v najpočúvanejších rádiách podarilo dostať do širšieho povedomia. Už vo svojich začiatkoch totiž mladí hudobníci zo Šurian pochopili, aké dôležité sú v dnešnej dobe oficiálne videoklipy a na ich kvalite si vždy dali záležať. Vďaka tomu si našli množstvo fanúšikov nielen medzi divákmi hudobnej televízie Óčko, ale aj na internete. Na Facebooku ich aktuálne sleduje už viac než 40-tisíc ľudí a videoklipy k piesňam ako Únos, Noc patrí nám, Nikdy nezabudnem alebo Neviem ti povedať nie majú na Youtube stovky tisíc prehratí.

S najnovším singlom Anjeli spia svoju latku posúvajú opäť o kúsok ďalej - myšlienku textu o skazenom svete podčiarkli sugestívnym videom, zachytávajúcim príbeh mladej ženy závislej na drogách. Vizuál s tragickým koncom má na svedomí talentovaný český režisér Martin Smékal, ktorý slovenské internetové publikum uchvátil minulý rok mysterióznym klipom Vlasy formácie Fallgrapp.

videoklip Anjeli spia Zdroj: Martin Smékal

"Martina sme oslovili, pretože jeho práca, ktorú sme mali možnosť vidieť, nás veľmi zaujala. Hneď reagoval, že do toho s nami moc rád pôjde. Martinov prístup ako režiséra bol veľmi profesionálny. Od prvého momentu ako sme sa stretli, sme boli na rovnakej vlnovej dĺžke a aj preto sa mu podarilo z nás dostať presne to, čo potreboval zachytiť. Má veľmi šikovný tím ľudí, s ktorými všetko podrobne naplánoval a premyslel do najmenšieho detailu," prezradil o práci s režisérom líder a spevák kapely Igor Belaj.

Videoklip, v ktorom účinkuje herečka Elizaveta Shvachko a herec Prokop Vondruška, sa nakrúcal na viacerých miestach v Českej republike. Nahrávanie trvalo niekoľko dní. "Išlo náročnejšie točenie na aké sme boli doposiaľ zvyknutí. Ale veríme, že výsledok stojí za tie hodiny práce. Najhoršia bola zima, s ktorou sme museli zápasiť, nakoľko sme klip nakrúcali v decembri. Našťastie, pieseň Anjeli spia je dosť dynamická, tak sme sa zahriali pohybom a keď už ani to nepomáhalo, zbehli sme na čaj s rumom do neďalekého pohostinstva nachádzajúceho sa vedľa opusteného štadióna," s úsmevom opísal prácu na klipe gitarista Roman Birkuš.


Chystajú veľké turné s From Our Hands

Spolu s novým klipom skupina zverejnila aj dátumy pripravovaného turné Anjeli spia tour 2015, počas ktorého navštívi 15 miest slovenských a českých miest. "Bude rozhodne naša najlepšia koncertná šnúra. Tí, ktorí ju navštívia, pochopia, prečo to hovorím. Každý koncert bude nadupaný a jedinečný. Pre návštevníkov sme pripravili kompletne novú šou s novými svetelnými efektami, aké na našich koncertoch ešte nevideli. Špeciálnym hosťom na celom turné bude kapela From Our Hands, s ktorými sme sa dohodli, že ľudí našou spoločnou šnúrou úplne odpálime. A to nielen vizuálne, ale hlavne energiou, ktorá v oboch kapelách doslova vrie," teší sa na blížiace sa turné Igor Belaj.

Obe kapely na turné predstavia svoje nové albumy. The Paranoid ponúkli fanúšikom v marci 2014 štúdiovku Sedem, ktorá je ich prvým albumom vydaným vo vydavateľstve Universal Music. From Our Hands zase v septembri vydali nový album Individuals. Obe nahrávky si môžete vypočuť nižšie cez Deezer. Prvý koncert spoločnej šnúry sa uskutoční 6. marca v Liptovskom Mikuláši, poslednou zastávkou bude 25. apríla Bratislava. Vstupenky na slovenské koncerty budú od pondelka (16.1.) v predaji v sieti Predpredaj.sk

The Paranoid - Anjeli spia tour 2015:
(Hosť: From Our Hands)

6. marca - Liptovský Mikuláš 
7. marca - Košice 
13. marca - Praha 
14. marca - Prostějov 
20. marca - Trenčín 
21. marca - Nitra 
27. marca - Ostrava 
28. marca - Žilina 
10. apríla - Trebišov 
11. apríla - Banská Bystrica 
16. apríla - Brno 
17. apríla - Zlín 
18. apríla - České Budějovice 
24. apríla - Šurany 
25. apríla - Bratislava 

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Počúvajte nové albumy skupín The Paranoid a From Our Hands:





Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Marek Kučera z vydavateľstva Universal Music. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Martin Smékal

Súvisiaci interpreti: The Paranoid