Na Slovensku vystúpi začiatkom februára spevák anglickej glam rockovej kapely The Sweet. Pete Lincoln odohrá tri akustické sólové vystúpenia za sebou.

Predstaví sa v Trnave (2.2.), Novom Meste nad Váhom (3.2.) a v Nitre (4.2.). Fanúšikovia sa môžu tešiť nielen na najväčšie hity The Sweet, ale aj skladby z Lincolnových sólových albumov, z jeho predošlej kapely Sailor, a tiež výnimočné coververzie.

Pete Lincoln si sólové koncerty naozaj užíva. Získal si prezývku "živý juke box" a dokonca aj na Slovensku, ak mu niekto z publika navrhne akúkoľvek dobrú skladbu, prísľúbil, že ju s veľkou pravdepodobnosťou aj zahrá.

"Počas mojej kariéry som vždy hrával sólové akustické koncerty. Je to niečo, čo si veľmi užívam, hlavne ich atmosféru a flexibilitu jedného hlasu a jednej gitary. Zakaždým je to zaujímavá výzva. Teraz, keď už mám niekoľko vlastných albumov, sólové koncerty sú skvelou príležitosťou, predstaviť z nich naživo niektoré piesne," povedal hudobník exkluzívne pre svojich slovenských fanúšikov. 


Spevák prezradil, ktoré skladby v jeho koncertnom setliste určite nebudú chýbať. "Nevynechám ani skladby od The Sweet. Napríklad Fox on the Run, Ballroom BlitzLove Is Like Oxygen. K tomu zahrám Glass of ChampagneGirls, Girls, Girls od mojej predošlej kapely Sailors a bude toho viac."

Keďže má tento šesťdesiatročný muzikant na svojom konte aj sólové nahrávky, návštevníci koncertov sa môžu tešiť aj na túto časť jeho tvorby. Určite nebude chýbať napríklad In a Hearbeat z rovnomennej aktuálnej štúdiovky. 

Koncerty Petea Lincolna na Slovensku:

2.2. - Trnava, Music a Cafe
3.2. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
4.2. - Nitra, Frankie Rock Club

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Edo Kopček za agentúru Double Head SK.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Sweet