Topfest tento rok dokáže svoju multižánrovosť naozaj pestrým lineupom. Na jednom z najväčších slovenských festivalov sa v lete predstavia Bastille, Skindred, Gogol Bordello či Slot, ale aj nový soul-popový objav Rag'n'Bone Man a stálica česko-slovenskej scény Karel Gott. Ani v dobách veľkých zmien však nesmú chýbať istoty.

Nebol by to totiž Topfest, keby sa v jeho programe neobjavil Kabát. Legendárna česká kapela nechýbala na žiadnom z doterajších ročníkov a svoje stabilné miesto v programe obľúbeného piešťanského festivalu obháji aj tento rok. "Kabáti sú skupinou ľudí, ktorí svojou skromnosťou a hudobným kumštom každoročne obohacujú náš lineup, nehovoriac o tom, že medzi nami už za tie roky vznikli kamarátske vzťahy a po koncerte si vždy nájdeme čas aspoň na chvíľu spolu sadnúť a porozprávať, čo je nové," hovorí organizátor festivalu Dušan Drobný.

Kapela pod vedením Pepu Vojteka je stále v špičkovej kondícii a koncerty sú alfou a omegou jej dlhotrvajúceho úspechu. Dokazuje to aj 19-koncertná šnúra po halách, ktorú formácia ohlásila na jeseň tohto roka.  Zatiaľ posledný štúdiový album Do pekla/do nebe vydala legendárna hudobná partia v roku 2015. Celkovo má Kabát na svojom konte do dnešného dňa už 15 vydaných CD nosičov a šesť DVD a Blue Ray nosičov.

Festival Topfest 2017 sa uskutoční v tradičnom termíne na začiatku prázdnin, od 30. júna do 1. júla, na piešťanskom letisku. Okrem spomenutých kapiel nebude chýbať ani ďalšia festivalová stálica Horkýže Slíže, či legendárna česká kapela Citron. Permanentky za zvýhodnenú cenu si môžete zakúpiť za zvýhodnenú cenu 50 eur v sieti Predpredaj.sk.


Prečítajte si tiež:

Topfest zverejnil meno, ktoré nikto nečakal. Na festivale zaspieva Karel Gott!

Topfest opäť prekvapil: Príde aj Rag'n'Bone Man, autor megahitu Human!

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu. Článok bol upravený redakciou. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke www.topfest.sk a na Facebooku.

Súvisiaci interpreti: Kabát