Americká heavymetalová kapela Metallica ohlásila termíny európskeho turné k albumu Hardwired... To Self-Destruct (2016). Do našich končín zavíta v prvej polovici budúceho roka, Slovensko však na zozname miest nefiguruje. Ale to zrejme po neslávnom koncerte v roku 1993 ani nikto neočakával.

Metallica sa predstaví napríklad 31. marca 2018 vo viedenskej Stadthalle, 2. apríla v pražskej O2 Arene, 5. apríla v budapeštianskej Sports Arene alebo 28. apríla v krakovskej Tauron Arene. Muzikanti odštartujú európsku časť WorldWired Tour na jeseň tohto roka - 2. septembra v Kodani - a ukončia ju 11. mája 2018 v Helsinkách. V úlohe predskokana sa na celom turné predstaví nórska heavymetalová formácia Kvelertak.

Zaujímavosťou je, že každý zákazník, ktorý si zakúpi vstupenku na niektorý z koncertov, obdrží nový album Hardwired... To Self-Destruct, a to buď ako fyzický nosič alebo v digitálnej podobe. V prípade objednania fyzického nosiča bude záujemcom účtované iba poštovné. Dobrý spôsob, ako zvýšiť pripravenosť fanúšikov na novú tvorbu, ktorá bude určite predstavovať značnú časť koncertného setlistu.


Metallica vznikla v roku 1981 v Los Angeles a stala sa jednou z najvplyvnenších a komerčne najúspešnejších kapiel v histórii. Jej súčasnú zostavu tvoria gitarista a spevák James Hetfield, gitarista Kirk Hammett, basgitarista Robert Trujillo a bubeník Lars Ulrich. Debutovali v roku 1983 albumom Kill 'Em All, po ktorom nasledovali štúdiovky Ride The Lightning (1984), Master Of Puppets (1986), ...And Justice For All (1988), Metallica (1991), Load (1996), Reload (1997), St. Anger (2003), Death Magnetic (2008) a spomínaná Hardwired... To Self-Destruct. Okrem toho majú na konte aj spoločný album s Louom Reedom s názvom Lulu (2011).

Počas svojej kariéry skupina predala okolo 110 miliónov albumov po celom svete a odohrala koncerty na všetkých kontinentoch. Po vystúpení v Antarktíde v roku 2013 je ďalšou métou skupiny podľa Roberta Trujilla koncert na Mesiaci.

Zdroj: SITA (Metallica.com, archív), Live Nation CZ
Foto: Universal Music

Súvisiaci interpreti: Metallica