IMT Smile má novú Rodinu. Presne tak sa totiž volá nový album úspešnej kapely. Jeho vydanie počas jari avizoval Ivan Tásler už v januári, fanúšikovia sa ho napokon dočkali tesne pred začiatkom turné. Nové skladby si budú môcť vypočuť naživo v deviatich slovenských mestách, skupina v rámci turné vystúpi aj v Prahe.

Horúca novinka IMT Smile s názvom Rodina vychádza presne dnes a obsahuje jedenásť skladieb. Prešovčania svoj deviaty štúdiový album nahrali v rodinnej atmosfére. Jeden z textov napísala dokonca manželka frontmana Ivana Táslera. Album vznikal od augusta 2010 do konca roku 2011.

"Je to doteraz najdlhšie nahrávané CD skupiny IMT Smile. Nahrávali sme v Bratislave v našom štúdiu Valec. Jednu pieseň sme nahrali v Londýne. Spev k skladbe Veľa lásky som naspieval v Austrálii," hovorí Ivan Tásler, ktorý je autorom hudby vo väčšine skladieb na očakávanom albume. V štyroch piesňach mu asistovali spoluhráči z kapely - Miro Tásler, Lukáš Kolivoška, Peter Bič a Dano Šoltís.

Prevažnú časť skladieb otextovali Vlado Krausz a Lukáš Duchovič. Texty prvých dvoch singlov však napísali manželia Táslerovci - Ivan Tásler napísal text k hitu Veľa lásky a v jednej z najhranejších piesní v slovenských rádiách - Viac - sa textársky po prvýkrát prejavila Anna Tásler-Onderková. "Je to veľmi prirodzené, spieva sa mi to ako keby som si to napísal sám," hovorí o manželkinom texte Ivan.

IMT Smile - Veľa lásky

Názov albumu Rodina však nesúvisí len so zmeneným rodinným stavom frontmana. "Traja členovia kapely sa oženili, dvom sa narodili deti... Texty, ktoré spievam, majú v istom zmysle rodinnú atmosféru. Skrátka mi napadlo, že CD sa bude volať Rodina," dodáva Ivan Tásler. 

Fanúšikovia nájdu na novom CD aj 15 rokov starú skladbu Vŕba. IMT Smile ju nanovo nahrali spolu so svojou bývalou členkou Katarínou Knechtovou. Okrem toho je na albume aj bonus v podobe coververzie skladby Matka od skupiny Tublatanka.

Nový album predstaví skupina IMT Smile na turné, ktoré začína 26. apríla v Košiciach a končí 22. júna v Prešove. Známe je už aj meno predkapely, ktorá vzišla zo súťaže Jack Music Start. O víťazovi rozhodli poslucháči Rádia Expres, z troch finalistov si najväčšiu podporu vyslúžila kapela Aimee z Dunajskej Stredy.

Aimee - Ľudia nie sú zlí (IMT Smile cover) 

IMT Smile Tour 2012:

26. 4. - Košice, Infinity aréna, (hosť: Čechomor)
27. 4. - Bardejov, Športová hala
28. 4. - Michalovce, Športová hala (hosť: Maťo Ďurinda)
1. 5. - Bratislava, Stará tržnica (hosť: Čechomor) - VYPREDANÉ
2. 5. - Bratislava, Stará tržnica (hosť: Čechomor)
4. 5. - Banská Bystrica, Hala Štiavničky
5. 5. - Nové Zámky, Hala Milénium
11. 5. - Trenčín, Piano klub
12. 5. - Žilina, Holiday Inn
15. 5. - Praha, Lucerna (hosť: Čechomor)
22. 6. - Prešov, Amfiteáter - Dobrý festival 2012 (špeciálny hosť: Richard Müller)

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.


Foto: Vlado Kuric

Súvisiaci interpreti: IMT Smile