Z rádia na vlny internetu. Uplynulý piatok mala premiéru úplne nová tanečná šou Neon On-Air. Okrem slovenským ušiam známej dvojice dídžejov Pico a Stame sú rezidentmi aj Dave, Robbie a Fester. Fanúšikovia si tak opäť budú môcť užiť novinky zo sveta žánrov ako sú house, trance či UK bass.

Len pred pár dňami mohli byť fanúšikovia tanečnej hudby sluchovými svedkami novej tanečnej šou. Piati najvyťaženejší domáci DJi pre nich rozsvietili Neon On-Air. Ide o interaktívnu moderovanú reláciu, ktorá sa však na rozdiel od predošlého projektu priekopníkov žánrov trance a house na Slovensku šíri výlučne internetovými vlnami. 

Vo svojej dvojhodinovke okrem setov pätice stálych dídžejov ponúka Neon On-Air tiež informácie a novinky zo sveta klubov, súťaže a aj hostí či priestor pre nováčikov. Nový diel je prístupný každý piatok od 19. hodiny na Soundcloud alebo Mixcloud

Rezidenti Neon On-Air

Azda najznámejšou postavou slovenskej klubovej scény je DJ Pico. Bol medzi prvými, ktorí presadzovali žáner trance na Slovensku. Širšiemu slovenskému publiku môže byť známy z éteru rádia Európa 2, kde spolu s DJ-om Stame vytvárali projekt Dance Exxtravaganza. DJ Pico sa ocitol na pódiu s Above & Beyond, Kyau & Albert, Paulom van Dykom, Markusom Schulzom v rámci prvej slovenskej Transmission (reportáž), ale aj s Judge Jules, ktorý príde na Slovensko v júni v rámci Open Air Festivalu.

Producentom a moderátorom relácie je DJ Stame. Pôsobil v dvoch slovenských rádiách a spolu s Picom patria medzi najvyhľadávanejších slovenských DJ-ov. Okrem informovania a ponúkania novej tanečnej hudby sa Stame venuje aj produkcii a výrobe džinglov či spotov. V prvom dieli novej šou neponúkol len house, ale tiež aj anglické štýly založené na basovej linke známe tiež pod pojmom UK bass. 

Medzi rezidentov Neonu patrí aj DJ Fester. Spoluorganizátor a booking manažér festivalu Befree dlho hľadal svoj štýl. Prešiel si žánrami ako sú techno, minimal, tribal, deep house či tech house, no napokon zakotvil pri progressive house a trance. Obdobne sa hľadal aj DJ Dave. Nakoniec sa rezidentný DJ z Ministry Of Fun v Banskej Bystrici upísal dirty dutch štýlu. Ten reprezentuje napríklad aj Axwell zo Swedish House Mafia.

Piatym stálym účinkujúcim internetovej EDM relácie by mal byť aj DJ Robbie. Podľa svojej Facebook stránky bol vo svojej tvorbe pôvodne inšpirovaný žánrom funky house. Nakoniec to je akýkoľvek druh house. Počas hrania sa inšpiruje atmosférou a reakciou publika. Jeho originalita spočíva aj v uplatňovaní aktuálnych klubových trendov.

Vypočujte si prvý diel tanečnej relácie Neon On-Air:


Autor: Marek Majzon
Foto: Facebook.com/djpicofanpage