Členovia britskej kapely Muse na festivale Coachella prezradili, že v máji začnú pracovať na novom albume. Ako uviedol bubeník Dominic Howard, formácia nateraz končí s koncertmi a chystá sa pracovať na siedmej štúdiovke, ktorá by bola nasledovníkom úspešnej nahrávky The 2nd Law (2012).

"Ak sa nám ju podarí vydať tento rok, bude to super. Ak nie, tak budúci rok určite," vyhlásil Howard. Frontman hudobnej formácie Matt Bellamy pritom už dávnejšie uviedol, že siedma štúdiovka Muse by mohla vyjsť začiatkom roka 2015. "Mám presnú predstavu, aký by mal byť ďalší album," priznal vtedy pre časopis Rolling Stone.

Muse v zložení Matthew Bellamy, Christopher Wolstenholme a Dominic Howard vo svojej tvorbe spájajú alternatívu s hardrockom, progresívnym rockom, klasickou hudbou a elektronikou. Vydali zatiaľ šesť štúdiových albumov - Showbiz (1999), Origin Of Symmetry (2001), Absolution (2003), Black Holes And Revelations (2006), The Resistance (2009) a The 2nd Law (2012).

Za nahrávku The Resistance získali v roku 2011 cenu Grammy v kategórii Najlepší rockový album. Na svojom konte majú aj množstvo ďalších ocenení, ako napríklad päť MTV Europe Music Awards, šesť Q Awards, deväť NME Awards, dve BRIT Awards, štyri Kerrang! Awards a jednu MTV Video Music Award.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/muse

Súvisiaci interpreti: Muse